Studentii din domeniul Contabilitate ai Universitatii de Vest Timisoara, stagii de pregatire practica internationala! 12 universitati din Europa si una din USA, parteneri in cadrul unui proiect Erasmus+

In aceasta saptamana, la Universitatea de Vest din Timisoara ar fi trebuit sa aiba loc un eveniment de anvergura internationala, intalnirea cadrelor didactice din 12 universitati europene si una din Statele Unite ale Americii, in cadrul proiectului Designing Innovative Pedagogy for Complex Accountancy Topics, finantat prin Erasmus+, Parteneriate strategice, nr. 2018-1- UK01-KA203-048027.


Situatia crizei COVID-19 i-a determinat pe organizatori sa transfere intalnirea in mediul online, unde participantii s-au intalnit, prin intermediul monitoarelor, si au dezbatut care sunt pasii de urmat in derularea cu succes a activitatilor.

“Proiectul Designing Innovative Pedagogy for Complex Accountancy Topics are in vedere dezvoltarea de cunostiinte de specialitate, abilitati si valori profesionale care implica dezbateri practice, intr-un mediu in care tehnologiile digitale disruptive sunt prezente evidente”, a declarat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, directorul Departamentului Contabilitate si Audit din cadrul Universitatii de vest din Timisoara.

Proiectul se adreseaza studentilor, in conditiile in care economia digitala se dezvolta mult mai rapid decat restul economiei, insa acest potential este incetinit, in prezent, din cauza deficitului de absolventi calificati.

Posturile vacante deschise pentru practicienii in tehnologia informatiei, inclusiv cei din domeniul financiar-contabil, nu pot fi ocupate, in ciuda nivelului ridicat de somaj din Europa.

Obiectivul proiectului este de a dezvolta conceptul de predare, care sa faciliteze dezvoltarea competentelor, pentru a raspunde cerintelor actuale si viitoare din profesie contabila si sa imbunatateasca semnificativ gradul de angajare al studentilor implicati.

Schimbarile tehnologice din profesie contabila impun absolventilor sa fie mai competenti digital, constienti din punct de vedere al nevoii de conexiune internationala, analitici si rezistenti.

Temele luate in dezbateri in cadrul in cadrul programului derulat cu studentii se refera la: contabilitatea instrumentelor financiare, digitalizarea in audit, combaterea strategiilor de planificare fiscala agresiva, mecanisme de guvernare si practici de evitare a impozitelor care incurajeaza un comportament social responsabil al companiilor

Domeniul academic Contabilitate si Audit al Universitatii de Vest din Timisoara are in vedere faptul studentii sunt prioritatea, iar formarea lor intr-un mediu de calibru international ii face sa fie pregatiti pentru vremurile viitoare.

Conceptul noastru didactic, pe care il dezvoltam la Universitatea de Vest din Timisoara, este bazat pe nevoia de a tine cont de schimbarile mediului intr-o dinamica accentuata.

A lucra ca profesionist contabil necesita gandire interdisciplinara si abilitati de solutionare a problemelor complexe, precum si intelegerea contabilitatii in diferite culturi si legislatii.

Noi oferim posibilitatea si implicam studentii de la Contabilitate in proiecte internationale de impact, orientate spre practica si mediul socio-economic”, a mai precizat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, directorul Departamentului Contabilitate si Audit din cadrul Universitatii de vest din Timisoara. (R.G.)

Leave a Reply