CONCEDIU 2020. Lista tarilor care primesc turisti romani, de la 1 iunie, si conditiile de calatorie. Calendarul redeschiderii turismului in Europa

Treptat, pandemia de coronavirus incepe sa fie controlata in tot mai multe tari din Europa. Cu reguli clare de distantare sociala si multe masuri pentru prevenirea raspandirii virusului, mai multe tari turistice de pe continent au anuntat datele de la care asteapta turistrii straini.


Pentru romani, pana acum, sapte tari au anuntat ca renunta la masurile de carantina la intrarea in tara.

1 iunie – Bulgaria: renunta la masura carantinarii timp de 14 zile, pentru mai multe state din Europa cu cateva exceptii: Suedia, Belgia, Irlanda, Malta, Italia, Portugalia, Spania  si Marea Britanie. Totusi, daca calatoriti in Bulgaria, pana la jumatatea lunii iunie, la intoarcerea in Romania, vi se poate cere sa intrati in carantina.

3 iunie – Italia: Tara grav afectata de pandemia de coronavirus isi deschide granitele pentru toate tarile din UE si nu mai cere carantinare. Singura exceptie este in Sardinia, unde zborurile interne spre insula vor fi reluate din 15 iunie, iar cele externe din 25.

6 iunie – Portugalia: Din 6 iunie se redeschid plajele si automat sezonul turistic. Singura exceptie este Arhipelagul Azore, unde se poate intra doar cu un test negativ Covid, facut cu maximum 72 de ore inainte de sosire, sau prin acceptarea testului la aeroport. De asemenea, in Madeira, este inca activa obligatia de izolare pentru 14 zile, dar din 1 iulie va fi aplicata masura testarii gratuite la aeroport.

15 iunie – Grecia: 29 de tari au acces in tara elena, printre care si Romania. Initial, singurele zboruri vor fi catre Atena, dar din 1 iulie se va zbura si catre insule.

15 iunie – Islanda: Se deschide pentru toate tarile, iar la ajungerea pe aeroport, turistii vor fi testati gratuit pentru COVID -19.

20 iunie – Cipru: Tara se deschide pentru turisti in doua etape, iar Romania face parte din etapa secunda. Totusi la intrarea in tara, turistii trebuie prezinte un test Covid negativ sau sa plateasca pentru un test la sosire. Daca se imbolnavesc in timpul vacantei, cheltuielile cu cazarea, masa si spitalizarea vor fi suportate de statul cipriot, nu insa si avionul spre casa.

1 iulie – Spania: Turistii vor intra in tara fara sa mai fie carantinati pentru 14 zile. (R.G.)

Sursa: libertatea.ro

Leave a Reply