Deputatul timisorean Ben Oni Ardelean, banuit ca ar fi autorul fotografiei care a aruncat in aer politica mioritica. “Nu am nicio legatura cu ceea ce a aparut in spatiul public!”, a dezmintit parlamentarul

Scandalul politic declansat de aparitia in spatiul public fotografiei cu premierul Ludovic Orban si patru ministri ai cabinetului pe care il conduce, petrecand de ziua sa, este departe de a se fi aplanat, chiar daca “petrecaretii” au fost sanctionati contraventional pentru fumat si nepurtarea mastii.


Se cauta autorul pozei care a aruncat in aer Guvernul Romaniei. Daca, initial, s-a crezut ca cel care a distribuit fotografia pe internet ar fi fost Ionel Danca, seful Cancelariei Primului – Ministru, surse din interiorul PNL vorbesc despre un alt nume.

Cel suspectat ca ar fi facut fotografia in care apare premierul Ludovic Orban, alaturi de cativa ministri, in biroul de la Palatul Victoria, este deputatul timisorean Ben Oni Ardelean. Pastorul baptist, cu dese aparitii la Antena 3, s-ar fi aflat, alaturi de cei prinsi in fotografie, la petrecerea organizata in cinstea premierului Romaniei, luni, pe 25 mai, cand Ludovic Orban a implinit 57 de ani.

In birou se aflau vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu si ministrul Economiei, Virgil Popescu.

In partea cealalta a camerei se aflau, potrivit surselor din PNL, deputatul Ben Oni Ardelean, seful Cancelariei premierului, Ionel Danca si ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe.

Premierul Ludovic Orban a confirmat, de altfel, ca in incapere se mai aflau trei persoane, pe langa protagonistii imaginii aparute in spatiul public, scrie libertatea.ro.

Fotografia a aparut prima data pe contul de Facebook al lui Cristian Vasilcoiu, consilierul fostului ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Trebuie precizat ca poza, care a devenit virala, vineri seara, pe internetul din Romania, a starnit o multime de critici la adresa membrilor Guvernului, ei fiind acuzati ca sunt primii care nu respecta legea.

Este in primul rand vorba despre prevederile impuse in starea de alerta, cu privire la purtatul mastii in spatii inchise, dar si despre legea care interzice fumatul in institutiile publice.

Iar Premierul Ludovic Orban a platit, sambata, doua amenzi in cuantum de 3.000 de lei pentru fumat si nepurtarea mastii in spatii inchise, pentru a arata ca persoana sa nu trebuie exceptata de la prevederile legale.

De cealalta parte, deputatul Ben Oni Ardelean a transmis, sambata, un mesaj pe grupul intern al partidului, in care da asigurari ca nu are nicio legatura cu aparitia in spatiul public a fotografiei in care premierul Ludovic Orban petrece, in biroul de la Palatul Victoria, alaturi de cativa ministri.

”Dragi colege si colegi, sunt sigur ca au ajuns si la voi barfele care circula pe net, cum ca eu as fi autorul fotografiei care circula. Nu am raspuns presei ca nu am de ce sa reactionez la barfe si nici nu vreau sa intretin atmosfera prin dezmintiri la ceea ce apare pe ”surse”. Dar, din respect fata de voi, colegii mei, va spun clar si raspicat: nu am nicio legatura cu ceea ce a aparut in spatiul public”, a transmis Ben Oni Ardelean, conform sursei citate.

Surse prezente la intalnirea de la Guvern au declarat ca Ben Oni Ardelean nu a fost de la inceput in incapere, in special la imortalizarea momentului, el sosind ulterior, scrie evz.

Ramane Ionut Stroe, deputat, reprezentand judetul Dolj din partea Partidului National Liberal. Din 4 noiembrie 2019 este ministrul Tineretului si Sportului si a devenit celebru pentru ca a aparut in chiloti la TV. Sursele noastre spun ca Ionut Stroe ar fi cel care ar fi cel care a facut fotografia si a „scapat-o” catre o persoana, care a trimis-o mai departe catre Cristian Vasilcoiu, consilierul deputatei PSD Lia Olguta Vasilescu. Ca o simpla coincidenta, toti trei sunt din Craiova… (Mara Ion)

Leave a Reply