Inca patru ministri au fost amendati de politie, dupa cina cea de “taina” cu premierul Ludovic Orban. In culisele PSD se discuta ca fotografia care a declansat o criza politica ar fi costat 10.000 de euro

Inca patru membri ai Guvernului Orban au fost amendati de politie, dupa aparitia fotografiei in care acestia au fost surprinsi intr-un birou din Palatul Victoria, alaturi de premierul Ludovic Orban, fara masti de protectie si fumand, a anuntat Politia Bucuresti, intr-un comunicat transmis, sambata seara.


Premierul Ludovic Orban a fost primul care a anuntat, sambata dupa-amiaza, ca a platit online doua amenzi, in valoare de 3.000 de lei, pe www.ghiseul.ro.

Aceleasi sanctiuni au fost aplicate si ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, care a fost amendat cu 500 de lei pentru ca fuma trabuc in spatiu public inchis si cu 2.500 lei pentru ca nu purta masca de protectie impotriva Covid-19.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, si cel al Transporturilor, Lucian Bode, au primit cate o amenda de 2.500 de lei pentru ca nu purtau nici ei mastile de protectie.

Vicepremierul Raluca Turcan a primit cea mai mica amenda, de 1.000 de lei, pentru ca avea masca de protectie dar o purta necorespunzator, pe barbie.

”Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a aplicat, astazi, sanctiuni contraventionale pentru cinci membri ai Executivului.

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sanctionati cu cate doua amenzi contraventionale fiecare, in cuantum de 3.000 de lei pentru fiecare persoana, pentru nepurtarea mastii de protectie sanitara si pentru fumat in spatii in care acest lucru este interzis.

Alte doua persoane au fost sanctionate cu amenda in valoare de 2.500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea mastii de protectie sanitara. A cincea persoana a fost sanctionata cu amenda contraventionala in valoare de 1.000 de lei pentru purtarea mastii de protectie in mod necorespunzator”, se arata in comunicatul transmis de DGPMB.

Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu – si fost purtator de cuvant al Liei Olguta Vasilescu, pe vremea cand aceasta era ministru al Muncii, in Guvernul PSD – a postat o imagine pe pagina personala de Facebook, cu membri ai Cabinetului Orban care stau relaxati intr-un birou, cu pahare de sampanie si whisky, cu trabucuri si farfurii de mancare, cu mastile de protectie imprastiate pe masa.

„Sursele mele din Palatul Victoria imi transmit ca la Guvern se munceste de zor! Si voi va mai mirati de ce sunt scrise atatea prostii prin Ordonantele alea”, a scris Vasilcoiu pe pagina sa de Facebook.

Imaginea a fost surpinsa de ziua premierului Ludovic Orban, in 25 mai, cand mai multi ministri au intrat in biroul sau pentru a-l felicita.

Surse din politica au dezvaluit ca toata afacerea fotografiei care a declansat o criza politica, obtinerea si lansarea in spatiul public, i-ar fi costat pe beneficiarii din umbra nu mai putin de 10.000 de euro.

In imagine apar vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode si premierul Ludovic Orban. (V.E.)

Leave a Reply