Aeroportul International Timisoara, pregatit pentru reluarea operatiunilor de zbor regulate. VEZI ce obligatii vor avea pasagerii (P)

Ridicarea progresiva a restrictiilor de circulatie aviatica si a reluarii activitatilor de zbor regulate in Romania, face posibila cresterea treptata a operarii zborurilor aeriene de pe Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara.


Potrivit asigurarilor date de conducerea aerogarii banatene, pasagerii pot tranzita aeroportul in siguranta, fiind aplicat un plan de masuri specific impotriva raspandirii Covid-19.

Spatiul disponibil in terminalele aeroportului este configurat astfel incat sa asigure o procesare fluenta a traficului de pasageri, in conditiile respectarii cerintelor de distantare sociala in interesul propriu si al celui public.

Pasagerii au obligatia de a respecta regulile de distantare sociala pe tot fluxul parcurs de la parcarea auto a aeroportului si pana la imbarcarea in aeronava dupa regulile mentionate prin marcaje si panotaje, cum ar fi:

  • de a pastra distanta minima de 1,5 metri fata de celelalte persoane aflate in proximitate;
  • de a nu utiliza scaunele marcate cu ”X”;
  • de a utiliza culoarele de deplasare din incinta aerogarii si de a respecta indicatiile transmise prin intermediul marcajelor si prin indicatiile personalului aeroportuar s.a.

Utilizarea echipamentelor de protectie impotriva Covid-19 este de asemenea obligatorie pentru pasageri si personal. In aeroport vor exista puncte de vanzare pentru achizitionarea de catre pasageri a mastilor si manusilor de protectie.

Pasagerii au obligatia:

  • de a utiliza masti pentru protectie;
  • de a accepta screening-ul temperaturii corporale pe fluxul de pasageri efectuat incepand cu zona publica si pana la imbarcare, efectuat cu ajutorul unor scannere termice automatizate si cu scanere portabile;
  • de a utiliza dispozitivele cu gel dezinfectant pentru maini care sunt amplasate in terminalele aeroportului.

Suprafetele de pardoseala si de mobilier din terminalele de pasageri, tavile si echipamentele destinate controlului de securitate ghiseele de check-in, portile de imbarcare, carucioare bagaje, balustrade, manere s.a. se dezinfecteaza de catre personalul administrativ al aeroportului, la un interval de 3 ore, in intervalul programului de operare, precum si la sfarsitul programului.

Pasagerii vor fi permanent informati prin intermediul marcajelor existente pe suprafete, sistemului audio-video, afisajului electronic si printat (panotaj, afise, flyere).

Acestia au obligatia sa respecte toate masurile transmise de catre autoritatea aeroportuara in incinta aeroportului si sa tina cont de faptul ca nerespectarea masurilor de protectie impotriva Covid-19 poate duce la refuzul imbarcarii pasagerului.

Totodata, recomandarea este ca pasagerii sa pastreze permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informatii privind zborul.

„Administratia aeroportului a depus toate eforturile pentru a duce la indeplinire masurile de protectie care se impun pentru a limita raspandirea noului coronavirus. Ne dorim sa nu fie pusa in pericol sanatatea pasagerilor si a angajatilor care isi desfasoara activitatea pe aeroport.

De aceea, facem un apel respectuos ca pasagerii si insotitorii acestora sa inteleaga sa respecte masurile transmise prin intermediul mijloacelor de comunicare din incinta aeroportului.

In acest sens, ii asiguram de faptul ca angajatii cu care vor intra in contact vor respecta deopotriva masurile obligatorii ce privesc distantarea sociala si purtarea echipamentelor de protectie prevazute de lege in aceeasi masura cu asigurarea unor conditii rezonabile de confort”, a declarat directorul aeroportului Daniel Idolu. (I.P.)

Nota: Planul masurilor de protectie pentru a limita raspandirea noului coronavirus, in ceea ce priveste imbarcarea si debarcarea pasagerilor este publicat pe site-ul aeroportului: www.aerotim.ro

Leave a Reply