Portal de stiri pentru copii, unic in Romania! Doua tinere din Timisoara au lansat o platforma media destinata celor mai mici cititori si parintilor lor

Copiii cool citesc, fac sport, recicleaza si se informeaza. Sunt mici, dar informati. Ei au la dispozitie un site dedicat lor si un ajutor de nadejde, un jurnalist – elefant, pe langa cativa jurnalisti adevarati care se preocupa zilnic ca scrie cele mai interesante stiri pentru copii.


Astazi, de Ziua Copiilor, consideram ca este un prilej oportun sa anuntam lansarea www.stiripentrucopii.com, un portal unic de informare in Romania, dedicat, asa cum ii spune numele, tuturor copiilor (si parintilor lor).

Stiri pentru copii este proiectul a doua prietene, Adina si Georgeta, nascut din dorinta de a continua, permanent, educarea copiilor din Romania,  dincolo de aportul parintilor si al educatorilor.

”Prin educare intelegem nu numai dobandirea unor cunostinte noi de catre copii, ci si determinarea lor de a-si asuma, de la cele mai fragede varste, un mod de viata sanatos”, arata initiatoarele proiectului.

”Ideea portalului www.stiripentrucopii.com a pornit de la faptul ca toti copiii prind din mers informatii, se uita la stiri cu sau fara voia lor, fac propriile interpretari si incearca sa descifreze singuri mersul lumii. Prea ocupati si stresati, parintii nu au intotdeauna timp (si chef!) sa le explice ce se intampla in tara si in lume.

Prin urmare, www.stiripentrucopii.com ofera zilnic stiri pe intelesul celor mici. Site-uri de acest gen exista in multe tari (ZDF Kinder, BBC Kids etc.)”, ne-a spus Adina.

Georgeta continua ideea: ”Efectul portalului este asemenea unui bulgare de zapada: cu un simplu click copiii sunt informati si pot astfel sa isi informeze si parintii; ceea ce promovam fiind informatii clare, interesante, explicate pe intelesul lor”.

Alaturi de ele, alti patru jurnalisti scriu, zi de zi, stiri interesante. Daiana, Madalina, Romina si Miro intregesc echipa redactionala, alaturi de jurnalistul – elefant, Toyo.

Site-ul ofera informatii pe toate palierele de interes ale celor mici si ale celor mai mari, pentru ca portalul se adreseaza inclusiv adolescentilor, de la curiozitati din natura la felul in care trebuie sa se alimenteze si sa se ingrijeasca pentru a avea o viata sanatoasa, si, deopotriva, pune accent pe transmiterea unor stiri din societatea contemporana ”traduse” pe intelesul lor.

Felul in care sunt redactate aceste stiri e atractiv si facil, un instrument util de intelegere inclusiv adultilor. Portalul se adreseaza copiilor de toate varstele, in principal celor care deja stiu sa citeasca singuri, pentru a avea acces nemijlocit la informatiile prezentate.

Scopul acestui portal, asa cum ii spune si motto-ul sub care fiinteaza, ”mici dar informati”, este de a ajuta noua generatie sa creasca armonios si in cunostinta de cauza.

Mai mult, copiii care vor sa ii fie de ajutor elefantului Toyo, pot sa trimita stiri din orasul lor, care sunt ulterior publicate pe site.

Site-ul e prezent si pe social-media. Exista Facebook, canal YouTube, conturi de Instagram si Twitter, dar si aplicatie care se descarca gratuit pentru IPhone si Android (cu notificari la fiecare stire publicata), sub numele de stiripentrucopii. (S.V.)

Leave a Reply