BREAKING. Ziua cu cele mai putine cazuri noi de Covid-19 de la inceputul pandemiei. “Din 15 iunie, ne putem astepta la alt pachet de masuri de relaxare”, anunta ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca Romania a inregistrat, duminica, 31 mai, cel mai mic numar de cazuri de infectare cu coronavirus, precizand ca suntem pe o panta descendenta a imbolnavirilor.


Totodata, este si ziua cu cel mai scazut numar de cazuri in terapie intensiva, precizand ca suntem pe o panta descendenta a imbolnavirilor.

“Este cel mai mic numar de cazuri noi pe 24 de ore de la inceputul pandemiei. Avem si cel mai mic numar de cazuri in terapie intensiva – 160, ceea ce ne certifica ca suntem pe panta descendenta, urmand ca noi sa gestionam fiecare masura de relaxare pe care am dat-o”, a afirmat ministrul Sanatatii, la Digi 24.

El a mai spus ca de la data de 15 iunie romanii se pot astepta la noi masuri de relaxare.

“Evaluarea pe o perioada de 14 zile a masurilor de relaxare puse in practica si aceasta evaluare avand un rezultat pozitiv, ne putem astepta la 15 iunie la un alt pachet de masuri de relaxare”, a transmis Nelu Tataru.

Ministrul a mai afirmat ca mai sunt cateva cazuri de spitale unde ar trebui intervenit asupra managementului, dar nu a dorit sa dea exemple.

“Sunt cazuri unde ar trebui intervenit asupra managementului, suntem deocamdata la discutii cu aceste cazuri particulare, cu managerii de acolo si speram sa rezolvam in acest fel. Nu as vrea sa discutam pe exemplu particular, vreau sa am discutii sa ajungem la o intelegere strict profesionala dincolo de alte criterii”, a mai afirmat Nelu Tataru.

Alte sapte decese provocate de coronavirus au fost anuntate duminica. Bilantul a ajuns la 1.262. In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 124 de noi cazuri de imbolnavire, numarul total ridicandu-se la 19.257, si 210 persoane vindecate. (G.G.)

Leave a Reply