Procurori din Timis vizati de deciziile, de astazi, ale CSM. Delegari in functii de conducere si avizarea unei “evadari” de la DNA

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, in sedinta de astazi, cererile a 17 procurori civili care au solicitat transferul la instante militare.


In urma deciziilor comunicate, in aceasta dupa-amiaza, se contureaza ideea ca CSM nu incurajeaza deloc migratia procurorilor catre unitatile de parchet militare, in conditiile unui deficit de magistrati la parchetele civile.

Astfel, din cele 17 cereri de transfer, au fost solutionate pozitiv doar doua – printre care si cea a fostului procuror sef al DNA Timisoara, Adrian Golban, incepand cu data de 3.07.2020 -, trei solicitanti si-au retras cererile, iar nu mai putin de 12 cereri au fost respinse. Printre acestea, si cea a procurorului Alexandru Ceausu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Alte decizii asteptate de procurorii din Timis: delegarea procurorului Ioan Damian in functia de procuror sef Sectie urmarire penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, prelungita cu 6 luni, incepand cu data de 16.06.2020; delegarea procuroarei Tent Elena Olaga Gia in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, prelungita cu 6 luni, incepand cu data de 1.07.2020; delegarea in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Deta a procurorului Ungureanu Alin Gabriel, incepand cu 15.07.2020.

Toate delegarile au termen pana la ocuparea functiilor prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (G.I.)

Leave a Reply