VIDEO. Cine este ciobanul din Giroc care i-a lovit cu masina pe copiii medicului Florica Birsasteanu. “Se invartea cu masina in camp, incercand sa ne calce”, spune una dintre victime

Politistii care cerceteaza imprejurarile in care, duminica dupa-amiaza, un cioban din Giroc s-a rafuit cu mai multi tineri din Timisoara, aflati cu ATV-urile in extravilanul comunei de la periferia orasului de pe Bega, au efectuat, astazi, o prima deplasare in teren, la locul faptei, unde au fost insotiti atat de atacator, cat si de avocatii victimelor.


Dan Manzat, 50 de ani (foto), barbatul care este acuzat ca s-a repezit cu camioneta in grupul de tineri, distrugand doua ATV-uri si o motocicleta, si-a motivat actiunea criminala prin aceea ca tinerii galagiosi aflati pe ATV-uri i-ar fi speriat oile si voia sa-i indeparteze de saivan.

Pe de alta parte, Bogdan Birsasteanu, unul dintre tinerii care a fost la un pas sa fie strivit de rotile camionetei cu care ciobanul s-a napustit asupra bikerilor, spune ca lucrurile au degenerat in momentul in care au incercat sa ia numerele de la masina agresorului.

“Omul a venit cu viteza prin gardul lui propriu si a lovit un coleg, dupa care am mers dupa el sa ii luam numerele de la masina si atunci a decis sa faca tot posibilul sa loveasca cat mai multi dintre noi cu masina. A luat un motociclist – care a avut ghinionul sa opreasca mai in spate – direct sub roti si apoi a venit cu avant in alt ATV oprit. Mai apoi, am decis sa ne razbunam pe tractorul din fata fermei, ca omul se invartea cu masina in camp, incercand sa ne calce”, a precizat fiul medicului Florica Birsasteanu.

In scandalul dintre tinerii cu ATV si stapanul oilor din Giroc au intervenit si doi angajati de-ai sai, unul dintre boitari pornind chiar si o drujba, pe care a abandonat-o, imediat, si a luat-o la fuga. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au deschis un dosar penal pentru loviri si alte violente si distrugere, insa avocatul Florin Kovacs, aparatorul fiilor medicului Birsasteanu, ne-a comunicat ca va cere schimbarea incadrarii in tentativa de omor.

“Este cat se poate de limpede ca atacatorul a intentionat sa-i loveasca pe tineri cu camioneta. Nu a incercat doar sa-i sperie. Doar prezenta de spirit a victimelor a facut ca acuma sa nu avem vreun ranit grav sau vreun mort, Doamne fereste! In schimb avem doua ATV-uri si o motocicleta distruse. Voi cere procurorului schimbarea incadrarii juridice si tragerea la raspundere penala a ciobanului pentru tentativa de omor”.

Pe retele de socializare, violentele la care a recurs Dan Manzat, patronul unei societati comerciale din Giroc, pentru a-si marca teritoriul folosit pentru pasunat, au starnit valuri de comentarii.

“Nu putem considera zona doar pentru pasune. E absurd! Partea cu stana respectivului o stiu, e in dreapta de dalma, parca, si este un drum care o traverseaza, fara a fi delimitata. Stiu ca am intrat pe acel drum, din greseala. Mi-am dat seama, ca am vazut zona de oi si constructii. Eu cred ca ar trebui sa se dea drept de pasunat in alt loc. Si sa fie bine delimitata zona de agremet. Ca nenea ciobanu e interesat doar de bani si nu a investit in imprejmuiri e problema lui! De imi lovea ATV- ul, ii luam 5 oi si punct”, spune Andru Covaci.

Vom reveni si cu opinii din tabara atacatorului, in momentul in care Dan Manzat va accepta sa vorbeasca cu presa. (G.I.)

Leave a Reply