Primaria Timisoara anunta ca nu va autoriza functionarea strandului Heaven. “Dincolo de setea de bani, exista onoarea si ca cetatean”, este mesajul moralizator transmis patronului Dorin Epure

Dupa ce Impact Press a dezvaluit ca, la strandul Heaven, lucrarile de pregatire pentru sezonul estival sunt in toi, desi firma care administreaza baza nu mai detine un contract de inchiriere valabil si refuza sa paraseasca locatia, Primaria Timisoara a emis un comunicat in care-l instiinteaza pe afaceristul Dorin Epure (foto 1) ca forteaza lucrurile degeaba, intrucat nu va primi autorizatie de functionare.


De asemenea, primarul Nicolae Robu face apel la onoarea patronului de la Heaven pentru a elibera terenul pe care-l ocupa abuziv, in lipsa unui contract de inchiriere valabil, inainte ca instante de judecata sa incuviinteze evacuarea silita.

Avand in vedere ca la expirarea contractului cu SC Elaine SRL (Complex Heaven), PMT a refuzat prelungirea colaborarii, intre cele doua entitati s-a nascut un conflict judiciar. Primaria Timisoara a facut tot ce i-a stat in putinta si va face si in continuare sa evacueze spatiile ce-i apartin, respectiv revin de drept, dar, amiabil, lucrurile n-au putut fi solutionate. Prin urmare, ne-am adresat instantelor de judecata, prin urmatoarele demersuri:

  1. Dosar nr. 1193/325/2020, pe procedura scurta, conform Codului de Procedura Civila: actiunea a fost respinsa in prima instanta, in data de 29.05.2020, iar astazi, 3.06.2020, a fost formulat si transmis apelul la aceasta hotarare
  2. Dosar nr. 35754/325/2019, pe drept comun: actiunea este in instanta, in procedura preliminara, singura comunicare fiind referitoare la timbrarea actiunii; actiunea nu are pana in acest moment termen de judecata.

Bineinteles, PMT nu a eliberat si nu va elibera acordul comercial de functionare. Cu toate acestea, SC Elaine SRL efectueaza pregatiri pentru a-si incepe activitatea, sfidand, pur si simplu, autoritatea publica si prevalandu-se de prerogativele limitate ale acesteia”, transmit reprezentantii Primariei.

„Actiunea a fost respinsa in prima instanta la data de 26.03.2020 si, instanta constatand in cuprinsul hotararii faptul ca SC Elaine SRL nu face dovada detinerii legale a spatiului pe care il foloseste, deci ca foloseste in mod abuziv acest spatiu, neindeplinind una din conditiile obligatorii pentru obtinerea acordului de functionare. Hotararea a fost supusa caii de atac, partea adversa avand posibilitatea formularii apelului”, se mentioneaza in comunicatul  Primariei.

In plus, Primaria Municipiului Timisoara a facut si o plangere penala pentru detinere ilegala a spatiului, depusa la organele abilitate, plangere care deocamdata este in lucru. Toate aceste actiuni au fost demarate la sfarsitul anului 2019.

Societatea comerciala Elaine SRL a fost amendata contraventional si de catre Politia Locala a municipiului Timisoara pentru exercitarea activitatii comerciale in lipsa acordului de functionare, totodata dispunandu-se masura complementara a suspendarii activitatii.

In prima instanta, Judecatoria Timisoara a respins plangerea contraventionala facuta de SC Elaine SRL, conform dosar nr 35409/325/2019. Hotararea instantei este supusa caii de atac. SC Elaine SRL a formulat apel inregistrat in data de 22.05.2020.

De asemenea, intre anii 2015-2020, au existat 10 dosare pe rolurile instantei de judecata in care SC Elaine SRL a contestat procesele verbale de constatare a diferitelor contraventii emise de Politia Locala a Municipiului Timisoara. Noua procese au fost castigate de catre institutie, unul singur fiind pierdut pe viciu de procedura.

Facem apel si pe aceasta cale la SC Elaine SRL sa respecte legea, sa respecte administratia publica locala si sa renunte la pretentiile evident nelegitime pe care le emite. Dincolo de setea de bani, exista onoarea si ca cetatean / cetateni al / ai unui oras precum Timisoara, actionarul / actionarii SC Elaine SRL ar trebui sa tina la aceasta valoare!

Ne exprimam speranta ca instantele de judecata, respectiv de ancheta  isi vor face datoria, pronuntand sentinte juste, ceea ce, in opinia noastra, in spetele mentionate, ar insemna, implicit servirea interesului public. La atat se limiteaza aprecierile noastre vis-a-vis de spetele in discutie, din respect pentru independenta justitiei”, se mai arata in comunicatul semnat de conducerea Primariei Municipiului Timisoara.

Reamintim ca, in 2016, si Consiliul Judetean Timis a avut o problema similara cu Dorin Epure, caruia i-au expirat contractele de inchiriere pentru spatiile detinute in Bastionul Terezia si a refuzat sa paraseasca locatiile. In cele din urma, s-a reusit evacuarea localurilor Cheers, cafeneaua Café de Paris și clubul Zambara, care apartineau firmei Elaine SRL. La vremea respectiva, interesele lui Dorin Epure erau aparate de redutabilul avocat Arcadie Anastasescu (foto 2), fost judecator la Judecatoria Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply