Teatrul Maghiar din Timisoara, primul spectacol in aer liber dupa restrictiile Covid-19! Intalnire muzicala cu actorii din Shake Kvarttet la fostul cinematograf Arta (P)

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” pregateste pentru 10 iunie, ora 18, primul sau eveniment in aer liber, care va avea loc in curtea interioara a fostului cinematograf Arta (strada Iancu Vacarescu nr.18, cu acces de pe Intrarea Lunga).


Concertul formatiei Shake Kvarttet (formata din actorii Borbély B. Emília, Éder Enikő, Kiss Attila si Molnos András Csaba) – „Húzd rá!/ Zi-i!” – va contine melodii din traditia muzicala maghiara.

In perioada urmatoare, Teatrul Maghiar isi propune sa adapteze cateva spectacole din repertoriu pentru conditiile tehnice limitate existente acum in curtea fostului cinematograf.

Va reamintim ca, in urma cu doi ani, cladirea si gradina de vara a fostului cinematograf Arta au fost cedate de catre Primaria Timisoara spre administrare Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Starea precara a fostului cinematograf cere lucrari de reabilitare indelungate, care au fost demarate impreuna cu Asociatia Proteszt, cu sprijin financiar din partea Fundatiei Bethlen Gábor din Ungaria.

Cu anumite ajustari, spatiul poate fi utilizat peste vara pentru evenimente in aer liber, in functie si de reactia publicului care va veni in 10 iunie. Inainte de concert, de la 17, ziaristii prezenti la fata locului vor avea ocazia de a afla detalii despre planul de reabilitare a fostului cinematograf de la institutiile implicate in proiect.

Biletele la „Húzd rá!/ Zi-i!” costa 16 lei, respectiv 8 lei cu reducere, si se pot lua de la teatru, intre orele 10-13 si 16-19, de luni pana vineri, de la fata locului, inainte de concert, sau online, pe www.biletmaster.ro.

In caz de conditii meteo nefavorabile, spectacolul se va amana, iar biletele vor ramane valabile. Accesul in spatiul de spectacol se va face din capatul strazii Intrarea Lunga dupa termoscanare, respectandu-se normele de securitate si igiena stabilite pentru evenimentele in aer liber pe durata starii de alerta.

Teatrul va oferi gratuit masti de protectie celor prezenti, purtarea mastilor fiind obligatorie pe durata evenimentului. Pentru alte informatii si rezervari va puteti adresa la ticket@tm-t.ro, 0752111803. (I.P.)

Leave a Reply