Politia de Frontiera anunta ca 4.300 de politisti vor fi la datorie, in minivacanta de Rusalii. “Pentru toate persoanele care vin in Romania din strainatate, se instituie masura izolarii /carantinarii!” (P)

In perioada minivacantei de Rusalii, la nivelul Politiei de Frontiera Romane se mentin masurile dispuse pentru intarirea dispozitivului de supraveghere si control la frontiera de stat.


In punctele de trecere a frontierei, cat si in zona de frontiera – 30 km interior de la linia de frontiera, la nivelul intregii tari, peste 4.300 de politisti de frontiera desfasoara zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

De asemenea, echipaje comune formate din politisti de frontiera, jandarmi si politisti desfasoara actiuni pentru asigurarea segmentului de ordine si siguranta publica in zona de frontiera.

In vederea fluidizarii traficului la granitele Romaniei, reprezentantii Politiei de Frontiera Romana mentin permanent legatura cu autoritatile de frontiera din statele vecine, alaturi de care se efectueaza controlul de frontiera, in vederea dispunerii unor masuri comune.

Politia de Frontiera recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului international la granita de vest, care sunt operationale si functioneaza in regim permanent, astfel incat sa evitam aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Pentru informatii privind situatia punctelor de frontiera deschise traficului international dar si pentru evitarea timpilor mari de asteptare de la granita dintre Romania si Ungaria, facem apel catre cetateni sa consulte aplicatia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Reamintim ca, la intrarea in tara, pentru toate persoanele care vin in Romania din strainatate, se instituie masura izolarii /carantinarii la locuinta, impreuna cu familia/apartinatorii cu care locuiesc.

Pentru cele care nu au posibilitatea indeplinirii conditiilor pentru masura mai sus mentionata sau solicita acest lucru pentru a nu isi expune familia, se poate opta pentru masura carantinei institutionalizate, in spatii special destinate puse la dispozitie de autoritati (in conformitate cu art.1, pct. 2 si 3 din Anexa 2 – Masurile pentru asigurarea rezilientei comunitatilor din cadrul Hotararii de Guvern nr. 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19).

Lista actualizata de Institutul de National de Sanatate Publica se regaseste la: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/.

Formalitatile de frontiera urmeaza aceeasi procedura in sensul ca, pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea triajului epidemiologic in vederea stabilirii masurilor obligatorii de izolare la locuinta sau carantina institutionalizata. Reamintim ca, in ultimele 24 de ore, in Romania au intrat peste 40.000 de persoane. (I.P.)

 

Leave a Reply