VIDEO. Inca o calauza de migranti care actiona in Timis, arestata preventiv! Un barbat din Turcia, retinut de politisti in timp ce transporta catre frontiera 13 transfugi din Siria

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat, in data de 5 iunie, in cadrul unei actiuni pe linia combaterii migratiei ilegale desfasurate pe raza judetului Timis, un cetatean turc care transporta 13 transfugi din Siria, in incercarea acestora de a trece ilegal frontiera.


Astfel, in jurul orei 4, oamenii legii au identificat, pe raza localitatii Cralovat, o autoutilitara condusa de un cetatean turc, in varsta de 37 de ani.

In urma controlului efectuat in compartimentul marfa al autovehiculului au fost descoperiti, ascunsi, 13 cetateni straini, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

La fata locului a fost solicitata interventia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetatenilor straini, dupa care, acestia, impreuna cu soferul turc, au fost condusi la sediul institutiei pentru cercetari.

In cadrul verificarilor preliminare, s-a stabilit ca cei 13 transfugi depistati de politisti sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 9 si 40 de ani.

De asemenea, in cadrul cercetarilor s-a mai stabilit ca soferul turc avea rol de calauza si intentiona sa ii ajute pe cetatenii straini sa treaca ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, pentru cei 13 de cetateni straini.

Cetateanul turc este cercetat pentru infractiunea de trafic de migranti, iar in baza materialului probator administrat, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis a dispus fata de acesta masura arestarii preventive pentru 30 de zile. (V.E.)

Leave a Reply