AMANARE. Primarul Nicolae Robu este de acord ca titlul Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 sa fie “reportat” pentru 2022

Cu o zi inainte de sedinta Consiliului Director al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, unde va fi dezbatut raportul cenzorilor si contextul in care directorul executiv Simona Neumann (foto, stanga) a angajat o serie de cheltuieli considerate nepotrivite, primarul Nicolae Robu a dezvaluit ca ar fi de acord ca titlul acordat Timisoarei sa fie amanat pentru 2022.


“La nivelul Comisiei Europene ni s-a cerut sa agream o amanare a titlului nostru. Nu ni s-a impus, dar s-a argumentat ca ar fi mai bine sa acceptam amanarea pana in 2023, cand este un loc liber lasat de un oras din Marea Britanie.

Mie nu-mi place, ca mi se pare prea indepartat anul 2023. Eu am insistat sa se amane pentru 2022, dar nu pe jumatati de an, ci de la 1 ianuarie 2022. M-am consultat cu domnul ministru al Culturii si am decis sa lasam Comisia Europeana sa decida, fie pentru 2022, fie pentru 2023, dar sa mentionam ca noi suntem pregatiti si pentru 2021″, a declarat Nicolae Robu in conferinta de presa de astazi.

Cat priveste scandalul latent din sanul Asociatiei TM2021, cu acuzatii publice intre presedintele Horatiu Rada si directoarea Simona Neumann, primarul orasului, din postura ordonatorului de credite cu care Primaria Timisoara sustine activitatea asociatiei, a anuntat ca va interveni si nu va mai lasa ca Asociatia TM2021 sa se manifeste ca reprezentant al comunitatii, intrucat a constatat foarte multe lucruri negative.

Pe de alta parte, a subliniat faptul ca semneaza sume uriase care se duc catre programele culturale si are incredere ca lucrurile se intampla cum trebuie. „Chiar daca «hater»-ii vor improsca cu noroi, pot sa trimita scrisori pe unde vor. La adresa mea s-au trimis tot felul de scrisori, dar acolo sunt oameni cu scaun la cap, care pricep cum sta situatia. Se va intampla ca asociatia sa fie improscata cu noroi, cu tinta finala, Primaria”, a explicat Robu. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply