IGPR a anuntat ca “sicriul pe roti” in care au murit carbonizati politistii din Braila era, de fapt, o Dacia Logan din 2018. Lamurirea vine in contextul acuzatiilor venite din partea sindicatelor

Moartea tragica a celor doi politisti din Braila – care n-au mai putut fi salvati din autospeciala care a ars ca o torta, in urma unui accident – a incins spiritele in Politia Romana.


In timp ce sindicalistii de la Europol au acuzat faptul ca masina cu care se deplasau politistii era un “sicriu pe roti”, motiv pentru care agentul aflat la volan a pierdut controlul autovehiculului si s-a izbit de un copac, conducerea IGPR a venit cu date concrete, care releva faptul ca a fost vorba despre o Dacia Logal, an de fabricatie 2018, cu 64.000 de kilometri la bord.

Masina avea revizia facuta in lunan mai 2020, iar ITP-ul era valabil pana in octombrie 2021.

„Expertiza tehnica, precum si celelalte probe administrate in cadrul dosarului penal, vor stabili cauzele accidentului rutier. Consideram ca este prematur ca unele persoane sa-si exprime opiniile vis-a-vis de modul in care acesta s-a produs, mai ales daca nu cunosc toate datele din ancheta.

Este regretabil ca unii reprezentanti ai organizatiilor sindicale aleg sa foloseasca astfel de tragedii pentru a-si face imagine, nefiind informati corect si propagand in spatiul public date eronate, de natura a denigra institutia”, a transmis IGPR.

Deocamdata, cauzele teribilului accident inca nu au fost stabilite, insa sindicalistul Iulian Surugiu a avansat ipoteza ca la volanul masinii s-ar fi aflat tanara politista, care nu poseda permis de conducere, iar in aceste zile se pregatea de examenul auto. (V.E.)

Leave a Reply