Primarul unei comune de langa Timisoara denunta faptul ca este urmarit si supravegheat in permanenta de adversarii sai politici. “Incetati cu aceste practici securistice!”

In prag de campanie electorala, primarul unei localitati aflate la 10 kilometri de Timisoara a decis sa traga un semnal de alarma vizavi de practicile securistice la care se dedau adversarii sai politici.


Flavius Rosu (foto 1), primarul comunei Sag, denunta faptul ca este victima unor actiuni de intimidare din partea unui grup de sateni de alta culoare politica, in frunte cu consilierul local Alexandru Hubert, care incearca sa-l provoace si sa-l discrediteze in fata electoratului.

“Ii sfatuiesc pe cei care activeaza in diverse grupuri de whatsapp (Hubert Alexandru & co) sa inceteze la a mai profera amenintari la adresa mea si a familiei mele.

Si sa inceteze cu raidurile de zeci de km pe care le fac zilnic in zona domiciliului meu, a parintilor si urmaririle pe care le fac persoanelor cu care ma intalnesc, fie intamplator, fie cu alte ocazii, pe domeniul public, facand filmari si fotografii si hartuind practic, ca in vremuri de mult apuse, cetatenii. Aviz domnului Hubert Alexandru (foto 2) si rudelor viceprimarului, etc.

Va inteleg disperarea, cauzata de lipsa realizarilor si implicarii constructive in viata comunei. Si a preocuparilor pentru blocajul unor domenii de activitate si a generarii de conflicte permanente. Inteleg si ca nu aveti cu ce iesi in fata comunitatii, acum in prag de alegeri. Decat cu astfel de comunicate si dezinformari, cu colaje si corelari infantile.

Dar este prea mult deja sa-mi supravegheati casa, familia si oamenii cu care ma opresc pe strada sa conversez. Incetati cu aceste practici securistice! Ce faceti voi nu e campanie electorala. Este coborarea sub pragul cel mai de jos al limitelor sociale si civice.

Nu ma intimidati deloc. Imi provocati doar dezgust, nu doar mie ci si comunitatii, satula de circul si tensiunile pe care le provocați sistematic. Dar si ambitia de a lupta mai departe pentru ca Sagul sa devina un loc apreciat”, este mesajul transmis de Flavius Rosu adversarilor sai.

In acest context, le aminteste haterilor ca legislatia penala sanctioneaza astfel de fapte. “Fapta celui care, in mod repetat, urmareste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda”. (V.E.)

Leave a Reply