BREAKING. Lista celor 17 tari catre care Romania redeschide cursele aeriene si elimina masurile de izolare/carantinare pentru cetateni. Serbia nu apare

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta de decis, astazi, ca incepand cu data de 15.06.2020 ora 00:00, se elimina masurile de carantina/izolare la locuinta pentru persoanele asimptomatice care vin in Romania din urmatoarele tari: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Confederatia Elvetiana, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia si Ungaria.


Pentru aceste tari se reiau si cursele aeriene, in conditiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Potrivit hotararii CNSU, lista cu tarile pentru care se aplica eliminarea masurilor de carantina/izolare se actualizeaza saptamanal de catre Institutul National de Sanatate Publica, in fiecare zi de luni, pana la ora 16, in vederea introducerii in lista a unor noi tari, si se aplica la 24 de ore de la aprobarea in CNSU. (G.G.)

One thought on “BREAKING. Lista celor 17 tari catre care Romania redeschide cursele aeriene si elimina masurile de izolare/carantinare pentru cetateni. Serbia nu apare

  1. Sunt si alte tari europene suverane care nu apar, de exemplu Principatul Monaco, unde ultima imbolnavire raportata a fost 29 mai .

Leave a Reply