Un politist in varsta de 49 de ani, ucis de Covid-19! “MAI incearca sa ascunda cifrele cu politisti infectati!”, acuza sindicalistii de la Europol

Sindicalistii de la Europol au anuntat ca, vineri seara, a decedat primul politist din Romania care, in urma cu doua saptamani, a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus.


De asemenea, au fost infectati cu virusul ucigas si un alt coleg politist, cu care a desfasurat actiuni comune, alaturi de sotia si fiica acestuia.

Intr-un comunicat publicat pe reteaua Europol, sindicalistii acuza conducerea Ministerului Afacerilor Interne de secretizare a informatiilor despre politistii infectati, acestea nefiind date publicitatii.

Iata comunicatul transmis de Europol:

In vremea pandemiei, cand virusul ucigas face ravagii, Politia Romana este lovita de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, seful Postului de Politie Ipotesti, Sectia 4 Politie Rurala Coteana din cadul IPJ Olt, in varsta de 49 ani, a murit, ieri (vineri, 13 iunie n.r.).

Initial, a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal. Saptamana trecuta el a fost transferat la Bucuresti, dupa ce  starea de sanatate s-a inrautatit, fiind transportat la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” la Terapie Intensiva.

Aseara, inima acestuia a incetat sa mai bata din cauza complicatiilor aparute, acesta suferind si de alte afectiuni acumulate de-a lungul carierei.

Colegul nostru fusese confirmat cu noul coronavirus alaturi de ajutorul sau, iar la o zi distanta, a fost testat pozitiv si un alt coleg din cadrul Postului de Politie Brebeni, cu care efectuase actiuni comune. Ulterior, a fost confirmata cu coronavirus si sotia si fiica acestuia, cat si sotia ajutorului sefului de post din Ipotesti.

Aceasta nu poate fi decat o dovada destul de clara ca politistii, prin natura misiunilor pe care le desfasoara, sunt expusi la a fi infectati cu acest tip de virus, in timp ce MAI incearca sa ascunda cifrele cu politisti infectati, aceste informatii nefiind date publicitatii.

Mai mult decat atat, pe langa gradul mare de expunere, politistii nu au fost luati in seama pentru acordarea ”stimulentului de risc” alaturi de celelalte categorii aflate in prima linie”. (V.E.)

Leave a Reply