VIDEO. Politisti injurati si amenintati de doi tigani agresivi. “Vrei sa te bat cu pistolul in mana!?”. Dupa acest incident grav, sindicalistul Bogdan Banica cere dotarea politistilor cu dispozitive cu electrosocuri

Presedintele executiv al Sindicatului Nationala al Politistilor din Romania  DECUS, politistul criminalist Bogdan Banica, a publicat pe pagina sa de socializare o inregistrare video socanta, in care doi agenti care incearca sa aplaneze o incaierare, intr-o comuna din Oltenia, sunt injurati ca la usa cortului.


“Vrei sa te bat cu pistolul in mana!?”, tipa unul dintre agresori, motiv pentru care Banica spune ca armele nu sunt eficiente in astfel de situatii, ci este necesara dotarea agentilor din strada cu dispozitive cu electrosocuri.

Reluam argumentele liderului DECUS, atentionand asupra limbajului extrem de licentios al agresorilor de etnie tiganeasca.

“Scena s-a petrecut in comuna Stanesti din judetul Gorj, unde mai multe persoane s-au incaierat si ulterior s-a solicitat sprijinul Politiei. Incercand sa aplaneze scandalul, membrii echipajului au fost injurati si amenintati.

Poate in sfarsit inteleg factorii decizionali din acest minister rolul dispozitivelor cu electrosocuri.

Eu personal sunt convins ca daca agentii le aveau in dotare, gibonul recalcitrant nu ar mai fi intrebat „Vrei sa te bat cu tasserul in mana?„. Nu ar fi intrebat asta, pentru ca deja ar fi fost pe asfalt, gadilat de socurile electrice pana ar fi fost imobilizat si nu ar mai fi apucat sa faca pe zmardoiul infoiat.

Chiar si asa, in cel mai scurt timp ar fi urmat sa fie eliberat de judecator intrucat, nu-i asa, nu prezinta pericol social…”, este argumentul forte al sindicalistului. (V.E.)

Leave a Reply