Verdict final in dosarul de cercetare disciplinara a Mirelei Toc, cel mai incomod functionar din Primaria Timisoara. Decizia dura a “instantei” condusa de Simona Dragoi, infirmata de primarul Nicolae Robu

Cel mai incomod functionar public din Primaria Municipiului Timisoara, Mirela Toc, a fost sanctionat de catre Comisia de Disciplina, dupa ce a fost gasita vinovata de comiterea mai multor abateri de serviciu.


Audierea Mirelei Toc s-a tot amanat, din februarie 2020, cand a fost programat primul termen de “judecata”, din cauza pandemiei de coronavirus, insa, in aceste zile, instanta condusa de Simona Dragoi a pronuntat verdictul in acest caz. Desi, ultima intalnire, care trebuia sa aiba loc in 12 iunie, a fost amanata pentru o data ulterioara.

Astfel, dupa ce Mirelei Toc i s-a negat calitatea de avertizor de intregritate, Comisia de Disciplina a propus sanctionarea functionarei de la Biroul Salubritate cu retrogradarea intr-o functie inferioara si diminuarea salariului pe o perioada de sase luni, insa primarul Nicolae Robu nu a fost de acord cu aceste masuri disciplinare si a decis doar aplicarea unei mustrari scrise. S-a tinut cont de faptul ca Mirela Toc nu a mai fost sanctionata pana in prezent.

Reamintim ca Mirela Toc a fost vizata in doua sesizari depuse la Comisia de Disciplina de primarul Nicolae Robu, in care s-a reclamat faptul ca ar fi stat pe internet, in timpul serviciului, pentru a desfasura activitati in scop personal. De asemenea, Mirela Toc a fost acuzata ca a refuzat sa indeplineasca anumite sarcini de serviciu, sub pretextul ca nu se regasesc in fisa postului si sunt sub nivelul pregatirii sale.

“Din totalul de 80 de ore, aproximativ 52 ore si 30 minute a desfasurat activitați de pe calculatorul de serviciu in scop personal. Adica aprox. 65% din orele lucrate in luna decembrie nu a muncit in interesul PMT si pentru timisoreni”, s-a mentionat intr-una din sesizari.

In replica, invinuita a declarat presei, la iesire, ca aceasta sesizare nu este decat o pedeapsa, pentru ca in lunile august si octombrie 2019 a trimis mail-uri primarului si administratorului public cu privire la neregulile de la salubrizarea stradala, la care nu a primit niciun raspuns. (Mara Ion)

Leave a Reply