Starea de ALERTA, prelungita cu inca 30 de zile! Bisericile se redeschid pentru credinciosi, preotii urmand sa oficieze slujbe religioase in interiorul lacaselor de cult

Comitetul pentru Situatii de Urgenta a votat prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile, a anuntat, astazi, premierul Ludovic Orban.


“Am luat decizia de a face un nou pas in relaxare. Se stie ca se va permite desfasurarea activitatilor in centrele comerciale de tip mall, cu exceptia restaurantelor, cinematografelor, salilor de jocuri. Se reia activitatea in salile de fitness si aerobic”, a precizat premierul.

Printre noile masuri de relaxare propuse sa fie aplicate incepand de luni, 15 iunie, se numara redeschiderea loteriei si jocurilor de noroc, marirea la 6 persoane a grupurilor pentru activitati recreative si sportive in aer liber, la 20 de persoane in cazul evenimentelor private organizate in spatii inchise si la 50 de persoane maximum pentru cele in aer liber.

De asemenea, premierul a mai dat o veste, extrem de asteptata de catre credinciosi: slujbele in interiorul bisericilor se vor relua. Acesta a declarat ca in incinta bisericilor vor avea acces relativ putini cetateni, fiind necesara respectarea unor norme de distantare sociala, astfel ca slujbele se vor face astfel incat sa se auda si la credinciosii din curtile Bisericii.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reactionat rapid la vestea ca slujbele in biserici se reiau, considerand ca decizia ar fi fost influentata de PSD.

“Le-a dat Dumnezeu mintea de pe urma! Dupa atatea luni, romanii vor avea din nou dreptul sa-si exprime liber credinta, sa mearga sa aprinda o lumanare si sa asculte slujba! In final, totusi, au inteles ca pentru #PSD nu exista jumatati de masura! Am spus ca nu vom accepta ramanerea inchisa a bisericilor, dar nici a spitalelor! Romanii au dreptul si sa se roage, dar si sa se trateze in spitale”, a declarat Ciolacu, punctand faptul ca bisericile nu putea ramane inchise, cata vreme salile de pacanele s-au redeschis, in beneficiul prietenilor premierului Orban.

Prelungirea ar urma sa intre in vigoare din 17 iunie, adica de maine, insa votul din Parlament ar putea da socotelile guvernantilor peste cap, in conditiile in care PSD a anuntat ca nu voteaza o prelungire mai mare de 15 zile, iar ALDE si Pro Romania va vota impotriva prelungirii starii de alerta. (G.G.)

One thought on “Starea de ALERTA, prelungita cu inca 30 de zile! Bisericile se redeschid pentru credinciosi, preotii urmand sa oficieze slujbe religioase in interiorul lacaselor de cult

  1. bag pl in bisericile voastre, astea sunt cele mai importante…..pt ca prostesc oamenii cel mai usor

Leave a Reply