PE SURSE. Comisarul Petre Secara, fostul sef al Polititiei Rutiere Timisoara, a chemat DLAF-ul la Padureni, dupa ce primarul a refuzat sa asfalteze drumul catre pensiunea sa

Fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara, comisarul Petre Secara, a decis sa-l sanctioneze exemplar pe primarul comunei Padureni, localitate de langa Timisoara unde ofiterul pensionar si-a ridicat o pensiune, dupa ce toate rugamintile sale privind asfaltarea drumului care-i deserveste proprietatea au fost ignorate de edilul sef.


Suparat ca oaspetii sai, participanti la nuntile si botezurile de fite gazduite de Popasul Caprioarei, isi distrug limuzinele prin hartoapele drumului de la marginea padurii, Petre Secara s-a sfatuit cu sotia, fosta grefiera la Curtea de Apel Timisoara, si s-a hotarat sa-l dea pe primar pe mana procurorilor DNA Timisoara si a politistilor judiciaristi de la Departamentul pentru Lupta Antifrauda.

Astfel, politistul i-a sesizat pe luptatorii anticoruptie ca Primaria Padureni a accesat fonduri europene pentru modernizarea strazilor din comuna si ca, potrivit surselor sale, o parte din sumele care ar fi trebuit investite in drumuri ar fi fost fraudate.

Fiind vorba despre bani europeni, procurorul sef Lavinia Macovei a sesizat, la randul sau, Departamentul pentru Lupta Antifrauda – DLAF, care si-a trimis un echipaj pe teren, pentru a verifica reclamatia fostului politist.

Raportul final inca nu a ajuns la DNA Timisoara, insa, dupa cum spun reprezentantii localitatii care i-au insotit pe inspectori in teren, acestia au fost multumiti de rezultatul controlului.

“Domnul Petre Secara a cerut primarului sa inlocuiasca una dintre strazile din proiect, finantate pentru modernizare, cu drumul care-i deserveste pensiunea. Domnul primar a refuzat, cum era firesc, pentru ca nu poti sa te joci cu banii europeni, insa l-a asigurat pe fostul sef al Politiei Rutiere Timisoara ca va rezolva problema si ca-i va asfalta straduta care-i deserveste pensiunea. Se pare ca domnul politist nu a vrut sa mai astepte si a zis sa se razbune, sa-l puna pe domnul primar intr-o lumina proasta”, ne-a dezvaluit un cetatean din Padureni.

De remarcat ca, in 2018, primarul Padureniului, Dorin Ignuta, aflat la cel de-al treilea mandat in fruntea comunei, a fost premiat la Gala Agentiei Nationale de Finantare Rurala (AFIR), alaturi de alti sase edili din Timis, pentru succesul dovedit in atragerea de fonduri europene.

Pe de alta parte, intr-o stenograma care apare in dosarul coruptiei din IPJ Timis, din 2015, fostul sef de la Economic, Mihai Petrachioiu, are o caracterizare deloc magulitoare la adresa lui Petre Secara: “Da, da. Si acela, iarasi, un gunoi jumatate… Ce a fost si ce e si acum… Da-l in… Nu… e nebun la cap…”. (V.E.)

Leave a Reply