20 de persoane care lucreaza pe Aeroportului Otopeni, prezentate la instanta cu propunere de arestare preventiva. Printre acestea, militari si pompieri, acuzati ca au furat din marfurile de lux destinate vanzarii la bordul avioanelor

Nu mai putin de 20 de persoane care lucreaza pe Aeroportul Otopeni, printre care angajati ai MApN si ISU, au fost prezentate Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventiva, dupa ce au fost retinute in dosarul furturilor de produse de lux din containerele incarcate la bordul avioanelor.


Procurorii militari de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, cer arestarea preventiva a acestora pentru 30 de zile pentru infractiuni de furt, tainuire, complicitate si delapidare.

Reamintim ca 20 de persoane au fost retinute pentru 24 de ore si 38 au fost plasate sub control judiciar, ieri, in urma audierilor care au avut loc in dosarul furturilor de produse de lux din marfurile care se vand la bordul avioanelor.

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, in urma perchezitiilor, de ieri, din Bucuresti, Ilfov si Prahova, au fost confiscate 400 de parfumuri, 4 minibaruri si peste 450 de sticle diverse bauturi, aproximativ 200 de ceasuri si bijuterii, produse cosmetice si genti. De asemenea, politistii au identificat si ridicat sume de bani, in lei si valuta – peste 80.000 lei si aproximativ 30.000 de euro, precum si alte sume in dolari si lire sterline.

„Din probatoriul administrat in cauza a rezultat presupunerea rezonabila ca, de la finele anului 2019 si pana in prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinarie, produse cosmetice si bauturi din containerele ce se incarcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializarii strict in acest spatiu”, se mentioneaza in comunicatul Politiei Capitalei.

Procurorii militari au facut, joi noapte, audieri, iar la finalul acestora au decis retinerea a 20 de persoane, plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a alte 38 de persoane, in total in dosar fiind vizate 65 de persoane.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro. (V.E.)

UPDATE. Tribunalul Ilfov a dispus, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor 20 de persoane retinute in cazul furturilor de produse de lux din containerele incarcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni. Printre cele 20 de persoane arestate se numără si doi ofiteri ai IGSU, precum si doi ofiteri ai MApN.

Leave a Reply