PREMIERA. Magistratii Judecatoriei Baia Mare au decis “punerea in stare de libertate” unui barbat plasat in carantina Covid-19

Decizie curajoasa a magistratilor de la Judecatoria Baia Mare, intr-un dosar in care a fost reclamata plasarea in carantina institutionalizata a unui roman venit din Germania.


Barbatul a intrat in tara, inainte de ridicarea restrictiilor sanitare cu cele 17 tari din UE, printre care si Germania, si a acceptat masura izolarii la domiciliu.

In urma unui control al politistilor locali, nu a fost gasit acasa si, in consecinta, autoritatile de sanatate publica au decis sa-l trimita in carantina institutionalizata.

“Pacientul” a dat in judecata Directia de Sanatate Publica Maramures si a reclamat ca este lipsit de libertate, in conditiile in care si-a ”exercitat drepturile cu buna credinta si increderea in actele de justitiei din Romania”. Decizia Judecatoriei Baia Mare a intrecut orice asteptare.

„Dispune incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate instituite impotriva reclamantului incepand cu data de 13.06.2020 şi, in consecinta, punerea acestuia in stare de libertate”, a hotarat instanta. Decizia nu este definitiva, probabil ca a si fost atacata de DSP Maramures, insa reclamantul si-a castigat dreptul de a fi pus in libertate. (V.E.)

 

One thought on “PREMIERA. Magistratii Judecatoriei Baia Mare au decis “punerea in stare de libertate” unui barbat plasat in carantina Covid-19

  1. Acei magistrati trebuie urgent demisi din functii si areststi pentru zadarnicirea combaterii bolilor si aentat la siguranta nationala. Sigur sunt PSD-isti

Leave a Reply