Fostul lider de sindicat din IPJ Timis, martorul DNA in dosarul de coruptie in care mai multi politisti de la Rutiera sunt judecati pentru dare si luare de mita. Sindicalistul, adus la instanta de catre jandarmi

Curtea de Apel Timisoara a reluat dezbaterile in dosarul 329/59/2018, in care fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere din cadrul IPJ Timis, comisarul sef Marcel Craciunescu (foto), a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita.


In acelasi dosar au fost trimisi in judecata si patru dintre fostii subalterni ai sefului de la Rutiera, respectiv Cosmin Bledea, Vasilica Garbaci, Sorin Draghici si Adrian Dinca, care sunt acuzati de dare de mita.

La ultimul termen de judecata, in 12 iunie, a fost prezent in sala si colonelul in rezerva Doinel Malcoci, fostul lider de sindicat al politistilor din Timis, care a fost adus cu mandat, pus in aplicare de Jandarmerie, pentru a fi audiat in calitate de martor, la propunerea procurorilor DNA Timisoara.

“A fost superbland. Nu a stiut mai nimic, desi pe hol, inainte de intrarea in sala, era destul de vorbaret. Din declaratia data de Malcoci s-a retinut doar ca, la IPJ Timis, promovarile in functii nu se fac pe merit”, ne-a spus unul dintre avocatii prezenti in sala.

De remarcat ca, la termenul din 14 februarie 2020, ultimul inaintea restrictiilor pandemice, judecatorul Mircea Cretu, de la Curtea de Apel Timisoara, a decis sa schimbe incadrarea juridica a faptelor retinute in seama inculpatului Marcel Craciunescu din luare de mita in abuz in serviciu in forma continuata.

“Instanta, din oficiu, a pus in discutie schimbarea incadrarii juridice doar in ceea ce-l priveste pe inculpatul Craciunescu Nicusor Marcel, cu toate ca o astfel de schimbare de incadrare juridica ar pune problema schimbarii incadrarii juridice si a faptelor retinute in sarcina mituitorilor, intrucat infractiunile de dare si luare de mita sunt infractiuni corespondente. La interpelarea presedintelui completului de judecata, procurorul arata ca nu face o cerere de schimbare a incadrarii juridice fata de inculpatii Bledea Cosmin, Dinca Adrian, Garbaci Vasilica si Draghici Sorin”, se mentioneaza in incheierea de sedinta din 14 februarie.

Sa mai spunem ca procurorul de sedinta al DNA Timisoara este Simona Troaca. La acelasi termen, instanta a pus in discutie amanarea cauzei in vederea citarii martorului lipsa la acest termen, Doinel Malcoci, cu mandat de aducere. (G.I.)

Sursa foto: facebook

Leave a Reply