Tenismenul sarb Novak Djokovic si sotia lui, infectati cu Covid-19. Jucatori de talie mondiala, testati pozitiv dupa turneul Adria Tour

Sarbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a anuntat, marti, ca a fost testat pozitiv la noul coronavirus, informeaza AFP.


Djokovic este a sasea persoana infectata cu Covid-19 dintre participantii la Adria Tour, eveniment organizat de tenismenul sarb, care a programat, in weekendul trecut, etapa a doua, la Zadar (Croatia). Djokovic a plecat rapid de la Zadar la Belgrad, unde a fost testat, in cursul diminetii de luni.

Intr-un comunicat difuzat de presa locala, Djokovic a indicat ca atat el, cat si sotia sa au fost infectati, in timp ce in cazul copiilor rezultatele testelor au fost negative, scrie Reuters.

“Cand am ajuns la Belgrad, am mers sa fim testati”, a declarat jucatorul de 33 de ani, care a precizat ca nu manifesta niciun simptom. “Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (sotia sa – n. r.), in timp ce rezultatele copiilor nostri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare”, a spus Djokovic. El spera ca “numarul celor contaminati nu va creste”.

“Voi ramane in autoizolare urmatoarele 14 zile si voi repeta testul peste cinci zile”, a adaugat el.

“Tot ce noi am facut de o luna, a fost facut cu inima curata si cu intentii sincere”, a declarat sarbul. Potrivit acsetuia, turneul a fost organizat “in ideea de a-i ajuta pe jucatorii de tenis din regiune, de a crea conditii pentru ca ei sa joace, ca sa obtina venituri, pentru a trece mai usor peste aceasta perioada dificila”.

“Noi am organizat turneul in momentul cand virusul slabea, crezand ca sunt intrunite conditiile pentru desfasurarea sa”, a insistat Djokovic in comunicat, subliniind ca Adria Tour si-a propus sa trimita “mesaje de solidaritate, de respect, de fair-play”.

Un alt tenisman sarb, Viktor Troicki, a anuntat, luni seara, ca el si sotia sa, insarcinata, au fost testati pozitiv la Covid-19, alaturandu-se astfel bulgarului Grigor Dimitrov si croatului Borna Coric pe lista jucatorilor si apropiatilor acestora infectati dupa participarea la Adria Tour.

Troicki, ocupantul locului 184 ATP, a fost primul rival al lui Djokovic in prima etapa a turneului, desfasurata la Belgrad pe un stadion plin, in care publicul nu a purtat masca, iar jucatorii s-au imbratisat pe teren, au cinat impreuna fara prea multe masuri de protectie si au jucat inclusiv baschet.

Preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, si antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, au fost printre cei testati pozitiv la noul coronavirus.

Finala turneului Adria Tour de la Zadar a fost anulata dupa ce bulgarul Dimitrov a fost testat pozitiv. (C.R.)

Leave a Reply