BREAKING. Ministrul Sanatatii prevesteste cand revine viata la normal in Romania! “Ne-ar putea aduce o viata cvasi-normala”, a anuntat Nelu Tataru

Dupa ce, cu cateva zile in urma, a isterizat populatia Romaniei, anuntand ca autoritatile iau in considerare izolarea anumitor noi focare de coronavirus, printre care Valea Prahovei si litoralul Marii Negre, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a revenit la sentimente mai bune.


Prezent intr-o emisiune la TVR 1, marti seara, Nelu Tataru a trecut la polul opus al discutiei despre noile restrictii, lansand ideea ca, sfarsitul lunii iulie, inceputul lunii august, 2020, desigur, ne-ar putea aduce o viata cvasi-normala.

Totusi, ca un adevarat profet al pandemiei, Tataru a previzionat ca romanii vor trebui sa accepte virusul in viata lor inca un an sau chiar doi.

”Vad in perspectiva, la sfarsitul lunii iulie, inceputul lunii august o viata cvasi-normala. Spun cvasi-normala, in contextul in care trebuie sa ne obisnuim cu persistenta acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu usoare valuri, cum avem la gripa sezoniera. Dar ca sa ajungem la acest lucru, trebuie sa respectam niste reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute ca o parte din conationalii nostri cam uita de aceste reguli. Ei trebuie sa respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, macar din respect pentru cei care doua luni de zile au stat in casa”, a explicat Tataru.

Nelu Tataru a precizat ca spitalele COVID sunt, in continuare, necesare.

”Evolutia din aceste spitale COVID ne arata ca sunt in continuare necesare, mai ales in anumite zone unde avem focare in desfasurare sau avem un numar crescut de cazuri. Suntem intr-o perioada pandemica, suntem intr-o perioada in care avem un necesar de paturi pentru patologia COVID, dar sa nu uitam nici de cei din patologia non- COVID”, a mai afirmat ministrul Sanatatii. (G.G.)

Leave a Reply