ANCHETA. Directorul Romgaz, amenintat cu rapirea de un veteran din Legiunea Straina! Razboinicul lucreaza pentru controversatul om de afaceri Frank Timis

Un barbat din Medias care a iesit la pensie din Legiunea Straina, seful diviziei de securitate din cadrul unei companii apartinand controversatului om de afaceri Frank Timis, a fost retinut de procurori si pus sub control judiciar, dupa ce l-a amenintat pe directorul Romgaz, Adrian Volintiru, ca va fi rapit.


Legionarul a fost prins, dupa ce procurorii l-au identificat prin intermediul telefonului mobil de pe care a transmis mesajele ultimative, dezvaluie Rise Project.

Potrivit jurnalistilor de investigatie de la Rise Project, in 12 februarie, Adrian Volintiru a primit un mesaj pe telefon de la un numar necunoscut:

“Buna ziua domnul Director, va dorim noroc in afaceri cat si pe postul ocupat politic. Ai uitat regula, cand traiesti bine, trebuie sa inapoiezi ceva. Nu respecti ce promiti, ai uitat cine te-a pus acolo. O sa-ti aducem aminte rapid! Speram ca-ti place padurea din Bazna sau Blajel la fel cum iti plac femeile. O sa facem o plimbare sa te familiarizezi, sunt locuri ascunse greu de accesat! Fi intelept, profita de piscina hotelului vecin Expro si nu ne pune sa ne deplasam in Transilvania ca-i de rau pentru tine si cei dragi! Succes!”

Mesajul a fost urmat de un altul, mai scurt: “Venim acum!”.

Directorul Romgaz a facut plangere la politie, iar ofiterii de la Directia Operatiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor, au localizat telefonul de la care au plecat mesajele, prin metoda triangulatiei, in automobilul lui Horatiu Potra, veteran in Legiunea Straina.

Horatiu Potra este un veteran al Legiunii Straine franceze, devenit contractor privat in diferite razboaie civile africane. A inceput sa lucreze la cartierul general al lui Frank Timis din Londra, in 2012, in timp ce politia romana il cerceta atunci pentru trafic de droguri, potrivit Rise Project.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au dispus masura controlului judiciar asupra lui Horatiu Potra din Medias, seful diviziei de securitate a companiei African Minerals, patronata de controversatul Frank Timis, fondatorul afacerii “Rosia Montana”.

Adrian Volintiru nu a dorit sa dea mai multe detalii, pentru ca este un dosar in cercetare, iar Frank Timis nu a putut fi contactat de Rise Project. Reporterii de investigatii au aflat insa pe surse ca Frank Timis se afla in discutii cu Romgaz pentru un contract care vizeaza cresterea productiei de gaze, cu ajutorul unei tehnologii noi. (V.E.)

Cititi intregul material pe Rise Project

Leave a Reply