Focar de Covid-19. Curtea de Apel Alba Iulia si-a suspendat activitatea, dupa ce mai multi judecatori au fost testati pozitiv la coronavirus

Conducerea Curtii de Apel Alba Iulia a decis sa suspende activitatea instantelor de judecata, dupa ce mai multi magistrati au fost testati pozitiv  la coronavirus. Potrivit presei locale din Alba Iulia, ar fi vorba despre 5 judecatori si alte doua cazuri incerte.


Persoanele infectate cu noul coronavirus au fost depistate, ieri, 30 iunie, dupa ce intreg personalul Curtii de Apel Alba Iulia aflat in activitate, respectiv 123 de persoane, a fost testat pentru COVID-19 prin metoda ”pooling”.

Ancheta epidemiologica a fost declansata de autoritatile de sanatate publica, dupa ce, duminica, un angajat al Curtii de Apel Alba Iulia a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19.

Acesta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul S.J.U. Alba Iulia cu simptome de viroza respiratorie, care au debutat in cursul zilei de sambata seara. ”Rezultatele testarii comunicate astazi de reprezentantii DSP Alba evidentiaza ca marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, in timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive iar in alte doua cazuri incerte”, au transmis reprezentantii institutiei.

In urma recomandarilor primite de la reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Alba, conducerea Curtii de Apel Alba Iulia a hotarat suspendarea intregii activitati a instantei in zilele de joi, 02.07.2020, si vineri, 03.07.2020, pentru efectuarea unor proceduri de dezinfectie si igienizare generala in Palatul de Justitie, in toate spatiile ocupate de instanta, au anuntat reprezenantii institutiei.

“Curtea de Apel Alba Iulia colaboreaza indeaproape cu reprezentantii D.S.P. Alba si urmeaza toate masurile recomandate astfel incat activitatea de judecata si a compartimentelor publice sa se desfasoare in conditii normale si de maxima siguranta pentru angajati si public deopotriva. In acest sens, facem din nou apel catre toti participantii la activitatea judiciara sa respecte cu strictete masurile de prevenire a infectarii cu coronavirus (COVID-19) anuntate public de catre Curtea de Apel Alba Iulia”, se mentioneaza intr-un comunicat al instantei ardelene.

In perioada 02.07-03.07.2020, pentru comunicarea de documente catre instanta sunt disponibile adresa de e-mail ca-albaiulia@just.ro sau numarul de fax 0258810286 iar pentru informatii suplimentare puteti contacta telefonic Biroul de informare si relatii publice din cadrul instantei, exclusiv la numarul de telefon mobil 0746100207. (G.I.)

Leave a Reply