Statul se imprumuta de la populatie! Ministerul Finantelor Publice lanseaza, si in luna iulie, noi emisiuni de titluri de stat cu dobanzi de pana la 4,75%

Ministerul Finanţelor Publice anunta ca, incepand cu data de 1 iulie 2020, in cadrul Programului TEZAUR, a lansat o noua emisiune de titluri de stat destinate exclusiv populatiei, cu scadente la 1, 2, 3 si 5 ani si dobanzi anuale de 3,5%, 4%, 4,25% si, respectiv, 4,75%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.


Titlurile de stat pot fi cumparate:

  • in perioada 01-31 iulie 2020, de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului;
  • in perioada 01-30 iulie 2020, prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul urban;
  • in perioada 01-29 iulie 2020, din mediul rural.

“Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. A fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice in cadrul acestor emisiuni”, se mentioneaza intr-un comunicat primit de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea, in perioada de subscriere, a unei cereri de anulare.

Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot rascumpara in avans. In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitate. (I.P.)

Nota: Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.rowww.comunicatii.gov.ro.

 

Leave a Reply