O romanca aflata in concediu in Insula Creta, primul turist depistat pozitiv cu Covid-19. A fost plasata 14 zile intr-un hotel de carantina

O romanca aflata in vacanta cu sotul sau este primul turist diagnosticat cu Covid-19 in Creta. Primul caz de turist infectat cu coronavirus din Insula Creta a fost identificat sambata, fiind necesar ajutorul politiei locale pentru identificarea pacientului, scrie presa locala.


Autoritatile sanitare au fost in alerta. Identificarea primului caz depistat pozitiv la coronavirus din Creta are loc la cateva zile dupa ce aeroporturile regionale au fost redeschise.

Este vorba despre o femeie din Romania aflata in vacanta impreuna cu sotul ei. Autoritatile sanitare si protectia civila au intrat in alerta pentru a localiza femeia si a-i aduce la cunostinta rezultatul testului, conform neakriti.

A fost necesar ajutorul politiei locale pentru a gasi femeia intr-unul dintre hotelurile din municipalitatea Hersonissos.

Conform Protectiei Civile, zilnic sunt facute 825 de teste pasagerilor care ajung pe aeroportul  Nikos Kazantzakis din Heraklion.

Pasagerii testati pozitiv sunt plasati in izolare 14 zile in hoteluri de carantina, daca nu au nevoie de asistenta medicala. In alte cazuri sunt transferati in spitale publice. Zilele trecute, nu mai putin de 200 de romani care s-au dus in vacanta in Creta au fost tinuti ore intregi in aeroport, dupa care au fost testati pentru Covid-19, chiar si bebelusii. (G.G.)

 

Leave a Reply