Doar 3 ani de inchisoare pentru o SPAGA de 1,3 milioane de lei! Fostul viceprimar al Sibiului din perioada Klaus Iohannis a scapat de incarcerare pentru ca si-a recunoscut vinovatia

Gheorghe Tuluc, fost consilier superior in cadrul Serviciului Finantari Investitii din Ministerul Mediului si Padurilor si fost viceprimar in perioada in care Primaria Sibiu a fost condusa de Klaus Iohannis, a scapat de puscarie, dupa ce a facut o intelegere cu procurorii DNA sa-si recunoasca vina.


Avocatii sai au negociat o pedepasa de doar 3 ani de inchisoare cu suspendare, pentru o mita de 1,3 milioane de lei. In acest fel, Gheorghe Tuluc, nu va mai fi nevoit sa stea in spatele gratiilor, obtinand suspendarea conditionata a executarii pedepsei sub supraveghere.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii DNA Bacau au mentionat ca faptele penale s-au petrecut in perioada 2011 – 2012, in contextul realizarii proiectelor “Acumulare nepermanenta Corbesti, judetul Bihor”, “Cresterea sigurantei in exploatare a barajului si lacului de acumulare Dridu, judetul Ialomita” si “Servicii pentru pregatirea si executia designului sistemului de monitorizare, verificare, procurare, pregatire, instalare, activare si testare pentru 2 locatii Sinaia si Sacele”.

Gheorghe Tuluc ar fi primit de la trei oameni de afaceri suma totala de 1.293.900 lei, pentru mai multe favoruri, printre care si punerea la dispozitie a caietelor de sarcini inaintea publicarii anuntului de participare la licitatie.

“Sumele de bani ar fi fost primite prin intermediul unor firme controlate de rude ale inculpatului (printre care si ceilalti doi inculpati), in baza unor contracte fictive de consultanta si asistenta tehnica in constructii sau inchirieri utilaje, incheiate cu oamenii de afaceri”, noteaza anchetatorii.

Alti doi inculpati din dosar, printre care si sotia lui Gheorghe Tuluc, acuzati de complicitate la luare de mita in forma continuata, au semnat acorduri de recunoastere a vinovatiei, negociind pedepse de 2 ani si patru luni de inchisoare, respectiv 2 ani si doua luni de inchisoare.

Procurorii DNA Bacau au sesizat instanta de judecata cu aceste acorduri si ramane de vazut daca si judecatorii Tribunalului Neamt vor fi de acord cu aceste intelegeri. (Vlad Enciu)

Leave a Reply