ALERTA! Romanii care calatoresc in Austria, trimisi 14 zile in izolare. Scapa doar cine prezinta un test negativ de coronavirus

Austria a emis alerte de calatorie pentru Bulgaria, Romania si Republica Moldova pe fondul inrautatirii epidemiei de coronavirus in cele trei state, iar cei care vor veni din aceste state vor trebui sa se supuna mai multor masuri, a anuntat guvernul de la Viena.


Astfel, romanii, bulgarii si moldovenii care vor intra in Austria vor trebui sa stea 14 zile in izolare sau sa prezinte un test negativ de coronavirus inainte de a patrunde pe teritoriul austriac, conform declaratiilor facute de cancelarul Sebastian Kurz si ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, intr-o conferinta de presa.

Ignorarea acestor reguli aduce cu sine o amenda de 145 de euro sau pedepse si mai severe, relateaza presa austriaca.

Austria a anuntat si cresterea controalelor la frontierele cu Ungaria si Slovenia.

„Creste numarul de infectii de import, de aceea lansam apelul urgent sa fie evitate calatoriile in aceste tari”, a mai spus Kurz, citat de presa locala. Vor fi controlati in special cei care se intorc din tarile balcanice, a precizat premierul.

Numarul mare de noi infectari zilnice cu coronavirus a mentinut Romania pe lista tarilor nesigure si in evaluarea autoritatilor britanice. Marea Britanie a facut publica vineri lista celor 59 de tari cu destinatie sigura din punct de vedere epidemiologic. Dupa revenirea din aceste tari, cetatenii britanici nu mai sunt obligati sa stea in izolare 14 zile. Romania nu se afla, insa, pe aceasta lista.

Cresterea numarului de cazuri noi depistate au asezat Romania, inca de la finalul lunii iunie, in zona galbena a pandemiei de coronavirus, care impune conditii si restrictii pentru romanii care si-au propus sa plece in vacanta peste hotare de la 1 iulie.

Romania se numara acum, alaturi de Suedia,Bulgaria, Portugalia si Polonia, intre tarile cu un risc epidemiologic mai mare, care determina unele tari europene sa solicite completarea de declaratii sau izolarea pe o anumita perioada la intrarea pe teritoriul lor.

Reamintim ca, marti, Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca 99 de romani au fost diagnosticati cu COVID-19, in Linz, Austria, fara ca vreuna dintre persoane sa fie spitalizata.

Desi s-a confruntat cu o crestere abrupta a numarului de cazuri imediat dupa aparitia pandemiei de COVID 19 in Europa, Austria a reusit sa stabilizeze situatia, iar, in prezent are un numar de 706 decese dintr-un total de 18.421 de imbolnaviri.

Cum in Austria a reinceput sa creasca numarul de cazuri de noi infectari, s-a recurs si la masuri mai drastice de protectie: in Austria Superioara s-a reintrodus obligativitatea mastilor in spatiile inchise, precizeaza cotidianul Die Presse. (G.G.)

Leave a Reply