EXPLOZIV. Un cetatean irakian stabilit intr-o comuna de langa Timisoara fabrica arme de foc cu ajutorul unor echipamente 3D performante

Politistii Directiei Arme, Explozibili si Substante Periculoase din cadrul IGPR, insotiti de mascatii de la interventii speciale, au descins, in aceasta dimineata,  la locuinta unui cetatean irakian, din Dumbravita, localitate aflata langa Timisoara, in cadrul unei operatiuni de combatere a traficului ilegal de arme si munitii.


Potrivit unor surse judiciare, cercetarile ar fi fost declansate de la o informatie bomba, conform careia un arab cu cetatenie irakiana si engleza stabilit in Romania ar detine echipamente extrem de performante, de proiectare 3D, cu ajutorul carora produce arme de foc. Este primul caz de acest gen descoperit pe teritoriul tarii noastre.

In paralel, anchetatorii descins la alte sase adrese din Timis, la apropiati ai suspectului principal, iar intr-una dintre locatii, politistii au gasit mai multe prototipuri ale unor arme confectionate artizanal.

“In urma activitatilor investigative specifice desfasurate de lucratorii Directiei Arme din I.G.P.R. si SAESP Timis, au fost obtinute date cu valoare operativa referitoare la detinerea de catre numitul A.K.M.N.L, in varsta de 46 ani, cetatean cu dubla cetatenie irakiana/ engleza, a unor echipamente informatice si electronice de proiectare 3D cu ajutorul carora concepe si printeaza arme din material plastic/polimer cu caracteristicile armelor letale, cu glont, semiautomate”, transmtite IGPR.

De asemenea, in urma perchezitiei efectuate la vila irakianului, din Dumbravita, au fost descoperite doua arme letale de asalt, automate, cu destinatie militara, provenite din contrabanda. Perchezitiile continua si la aceasta ora. Vom reveni cu alte amanunte. (G.I.)

Leave a Reply