Agent la Politia Rutiera Arad, cultivator de cannabis in timpul liber! La domiciliul politistului a fost descoperit un solar plin cu plante de cannabis

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale, impreuna cu procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, au efectuat, vineri dimineata, trei perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Arad, la persoane banuite de distrugerea unui autoturism prin incendiere si contrabanda.


In urma investigatiilor efectuate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale intr-un dosar penal privind distrugerea prin incendiere a unui autoturism, comisa pe raza municipiului Arad, la data de 17/18 octombrie 2019, au fost identificati patru barbati cu varste cuprinse intre 30 si 43 de ani, din Arad, banuiti de comiterea faptei.

”Din cercetari a reiesit ca, in seara zilei de 18 octombrie 2019, cei patru s-ar fi intalnit la locuinta unuia dintre barbati, de 43 de ani, din Arad, care ar fi avut un conflict cu o ruda a proprietarului autoturismului, iar in scopul comiterii faptei unul dintre barbati i-ar fi transportat pe ceilalti trei cu autoturismul personal de la domiciliul celui de 43 de ani pana in parcarea unui centru comercial.

De aici, trei dinte acestia s-ar fi deplasat cu alt autoturism, pana la locatia unde s-ar fi aflat autoturismul persoanei vatamate, unde l-ar fi incendiat prin folosirea de substante inflamabile, dupa care ar fi parasit zona, intorcandu-se la centrul comercial, de unde ar fi fost preluati de barbatul care i-ar fi transportat in prima faza.

In urma perchezitiilor efectuate, pana la acest moment, politistii au descoperit la locuinta unuia dintre barbati, de 35 de ani, cantitatea de 5860 fire de tigarete fara timbru legal, susceptibile a proveni din contrabanda, o pereche de catuse, un dispozitiv de monitorizare, placute cu numere de inmatriculare, iar intr-o gradina comuna cu alta locuinta, intr-o sera tip solar, au fost descoperite 31 de tulpini de plante cannabis cultivate”, se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Arad.

Conform specialarad.ro, perchezitiile au fost facute la domiciliile lui Cosmin Pana (agent sef la Politia Rutiera) si Iosif Rasca. La Cosmin Pana acasa, in curtea comuna pe care acesta o are cu socrul sau, politistii au gasit o sera plina cu cannabis si tigari netimbrate.

UPDATE:

”In cursul zilei de 10.07.2020, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad, politisti din cadrul IPJ Arad – Serviciul Investigatii Criminale si lucratori din cadrul Directiei pentru Operatiuni Speciale si S.A.S au efectuat trei perchezitii domiciliare pe raza municipiului Arad.

In urma activitatilor desfasurate s-au descoperit tigarete fara timbru fiscal si plante de cannabis.

Cu privire la plantele de cannabis descoperite, a fost sesizat DIICOT – Biroul Teritorial Arad, conform dispozitiilor legale referitoare la competenta organelor de urmarire penala.

Dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad in care s-au efectuat perchezitiile are ca obiect savarsirea de catre patru persoane a infracţiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 C. pen. (in diferite forme de participatie), fapta comisa in data de 18.10.2019 (incendiere autoturism).

In data de 10.07.2020 s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de cele patru persoane, care au dobandit astfel calitatea de suspect.

Dupa audierea in aceasta calitate, va fi analizata oportunitatea luarii unor masuri preventive fata de cei patru suspecti, respectiv a sesizarii Judecatoriei Arad cu propunere de luare a unor masuri preventive,” se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Arad. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

 

Leave a Reply