FLAGRANT. 50.000 de euro pentru clasarea unui dosar la DIICOT Timisoara! Cinci persoane care au facut trafic de influenta in numele procurorilor antimafia, saltate de pe strada

Cinci persoane care au abordat un barbat cercetat de DIICOT Timisoara, caruia i-au propus ca in schimbul sumei de 50.000 de euro sa scape de acuzatii, au fost ridicate de pe strada, astazi, de politisti.


Operatiunea a fost pusa la cale de procurorii DNA si politistii Serviciului Judetean Anticoruptie (DGA) Timis, fiind declansata dupa denuntul facut de suspectul DIICOT, care a relatat ca a fost cautat de mai multe persoane, care s-au prezentat a fi politisti, care i-au propus afacerea, respectiv 50.000 de euro in schimbul unei solutii de clasare sau de achitare.

Prima care a cazut in plasa anchetatorilor, dupa cum scrie pressalert.ro, a fost chiar intermediara afacerii, care a primit suma de 100.000 de lei. Ulterior, ceilalti patru falsi politisti au fost ridicati de pe strada. Toti au fost condusi la sediul DNA Timisoara, pentru a fi audiati.

Reamintim ca, in decembrie 2017, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare, pentru trafic de influenta si luare de mita chiar un politist autentic al DIICOT Timisoara. Este vorba despre Nicu Mihaitoaia, care se susstrage si in prezent executarii pedepsei, care a incasat 5.600 de euro dintr-o mita negociata la 13.000 de euro, de la un politist cercetat de DIICOT.

La vremea respectiva, potrivit stenogramelor unor inregistrari, Nicu Mihaitoaia vorbea despre mari sume de bani care “pleca mai sus”… (G.I.)

UPDATE: Tribunalul Timis a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a inculpatilor Constantin Nicolae si Crinel Bănica, falsii politisti, dar si a instigatorilor Udo Ferbacher și Marius Albulescu. Decizia nu este definitiva.

Leave a Reply