Arme letale sau “jucarii” pentru airsoft? Politistii l-au pus in libertate pe Mustafa Al-Khudairi, fabricantul de mitraliere de asalt de langa Timisoara

Dosarul fabricantului de arme Mustafa Al-Khudairi – irakianul stabilit intr-o comuna de la marginea Timisoarei, care a fost retinut sub acuzatia de nerespectarea regimului armelor si munitiilor – incepe sa se transforme intr-un mare bluff al politistilor de la Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IGPR.


O echipa de anchetatori de la Bucuresti a descalecat la Timisoara, in urma cu doua zile, pentru a verifica informatia potrivit careia un cetatean irakian ar fabrica arme de asalt in localitatea Dumbravita.

Sprijiniti de trupele speciale, acestia au descins, miercuri, la locuinta irakianului Mustafa Al-Khudairi, de unde au ridicat, potrivit unui comunicat al IGPR, doua arme letale de asalt, automate, cu destinatie militara, susceptibile a proveni din contrabanda, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de arma, munitie cu capsa percutata – 20 de bucati, componente confectionate pentru dispozitive explozive, 64 de incarcatoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimanta, o unitate PC, 3 hardware externe si 15 imprimante 3D.

Dosar beton, ar fi putut trage concluzia specialistii in anchete penale.

Desi Mustafa Al-Khudairi s-a aparat si a tot spus ca produce arme de jucarie, politistii l-au retinut in vederea prezentarii la judecator cu propunere de arestare preventiva. Doar ca, la expirarea celor 24 de ore, ceva s-a intamplat, iar Mustafa Al-Khudairi a fost scos din arest si trimis acasa, urmand sa fie cercetat in stare de libertate.

Dupa spectaculoasele declaratii de presa in care s-a vorbit despre un mare succes al IPJ Timis, fiind adus in fata camerelor de luat vederi chiar si inspectorul sef Dan Stoicanescu, dupa eliberarea fabricantului de arme, nimeni n-a mai iesit in fata presei sa explice daca a fost retinut un fabricant de arme de asalt, letale, care a facut afaceri de milioane de dolari cu americanii, sau, de fapt, avem de-a face cu un producator de arme de airsoft.

Pana la necesarele explicatii din partea IGPR, vom spune doar ce ne-a dezvaluit un specialist in arme de foc: toate armele gasite la arabul de langa Timisoara aveau tevile sudate, ceea ce inseamna ca nu erau functionale.

“Acele asa-zise “arme”, de fapt sunt facute din ABS, un plastic mai tare din care se fabrica si bordul masinilor, de exemplu. Nicidecum letale. Aberati maxim. Iar daca le comercializa, aia deja e evaziune fiscala, care da, poate fi cercetata si cu “de la domiciliu”. A! Ca avea el un cerc de prieteni carora le facea pusti si pistoale din-astea pt airsoft (pentru care nu-ti trebuie permis conform legii in Romania), e altceva”, este comentariul malitios al altui  specialist in arme postat pe site-ul unui ziar local. (G.I.)

One thought on “Arme letale sau “jucarii” pentru airsoft? Politistii l-au pus in libertate pe Mustafa Al-Khudairi, fabricantul de mitraliere de asalt de langa Timisoara

Leave a Reply