PE SURSE. Procurorii din Timisoara, pe urmele unui caz de frauda la bacalaureat. Examenele, rezolvate cu 1.000 de euro / bucata

In ciuda masurilor stricte de supraveghere a elevilor care au dat BAC-ul in acest an, masuri instituite de Ministerul Educatiei si in contextul pandemiei Covid-19, cu profesori asistenti care au dublat profesorii supraveghetori din fiecare sala, se pare ca, in Timis, a existat cel putin un caz in care examenul a fost fraudat, cu complicitatea unor dascali spagari si a unui reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean.


Surse judiciare ne-au dezvaluit faptul ca procurorii au demarat o ancheta care, in cazul in care va fi dusa pana la final si nu va fi blocata din diverse motive, va detona o adevarata bomba in invatamantul timisean.

In vizorul procurorilor se afla fiul unei importante persoane publice din Timisoara, care a promovat examenul de bacalaureat in urma unei tesaturi de interventii, care au fost inregistrate cu dispozitive tehnice purtate de unii participanti la frauda, dar si ambiental, de procurori.

Potrivit acelorasi surse, examenele au fost tranzactionate cu 1.000 de euro bucata, iar elevul a trecut BAC-ul cu o nota onorabila. Pe aceleasi inregistrari apare si vocea inspectorului scolar general din Timis, care da asigurari ca totul va fi in regula, insa, deocamdata, pana la transcrierea discutiilor, nu se stie daca rolul sau este institutional, de transmitere a ordinelor MEN, sau de sprijinire a operatiunii de fraudare a examenelor.

In cazul in care cercetarile se vor finaliza cu un rechizitoriu si trimiterea in judecata a celor care si-au dat concursul la fraudarea acestui examen, este posibil ca notele elevului in discutie sa fie invalidate. (G.I.)

Leave a Reply