“Dacul liber” care l-a amenintat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat, cautat de politisti. “Eu o sa fiu acela care o sa va ingroape!”

Politistii s-au autosesizat si au declansat o ancheta care-l vizeaza pe barbatul din Alba Iulia, care este autorul unei amenintari cu moartea la adresa secretarului de stat Raed Arafat, devenita virala pe retele de socializare, care a fost lansata in spatiul public de un personaj ce se prezinta ca fiind “dac liber”.


Mesajul amenintator la adresa secretarului de stat din MAI, care este acuzat de ”trafic de organe Mossad” si ”crime impotriva cetatenilor romani”, pare cat se poate de serios si a fost publicat pe contul lui Raul Coltor.

”Eu, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea juramantului militar la data de 1 decembrie 2005 am primit dreptul de a ucide in numele Tarii si al Poporului roman! Domnule Raed Arafat, eu o sa fiu acela care o sa va ingroape alaturi de un porc intr-un mormant de Piatra! Te somez sa parasesti acest teritoriu inainte de intalnirea noastra!”, este mesajul dement transmis de dacul liber.

Ulterior, Coltor a sters postarea, insa pe pagina sa de Facebook abunda in postari despre dacii liberi, conspiratii si nevoia unei ”armate voluntare a Poporului roman”.

Potrivit articolului 206 din Codul Penal, amenintarea se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda. In cazul in care amenintarea este asimilata ultrajului, pedepsele sunt mai mari.

Spre exemplu, in 2-12, un detinut care a amenintat-o pe judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru a fost condamnat la 1 an si opt luni de inchisoare, in timp ce, in februarie 2020, un detinut care l-a amenintat pe seful statului, Klaus Iohannis, a fost condamnat la 1 an de inchisoare. (V.E.)

2 thoughts on ““Dacul liber” care l-a amenintat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat, cautat de politisti. “Eu o sa fiu acela care o sa va ingroape!”

  1. Nu este Normal sa Ameninti cu moartea pe cineva.
    exista Legi si fiecare Fiinta Vie Are Dreptul la Viata.
    in Romania nu mai exista condamnarea la moarte.

  2. Da, nu este normal sa anunti inainte!!!!
    O faci direct daca chiar te simti indreptatit! Cand anunti inainte acorzi timp pentru a intreprinde masuri! Nu se face asa!
    Pentru libertate oricine are dreptul sa lupte, iar despre postare ce pot sa spun, omul poate a mintit, poate a glumit, etc, dreptul la libera exprimare. Unde spune in constitutie ca nu avem voie sa bravam, mintim, inventam, etc?
    Facem ceva pe legile voastre!

Leave a Reply