Alt focar Covid-19 in Timis! Activitatea companiei Smithfield a fost suspendata timp de o saptamana, dupa ce 93 de angajati de origine vietnameza au fost testati pozitiv la coronavirus

Activitatea companiei Smithfield din judetul Timis a fost suspendata pe o perioada de 7 zile, dupa ce mai multi angajati de la fermele de porci ai celui mai  important procesator de carne din Romania au fost depistati pozitiv la testul pentru coronavirus.


Ancheta epidemiologica si testarea in masa a personalului a inceput in urma cu cateva zile, dupa ce mai multi muncitori de origine vietnameza care lucreaza la fermele Smithfield au fost confirmati cu Covid-19, toti fiind asimptomatici. Acestia au fost luati in evidentele Directiei de Sanatate Publica si, imediat, s-a procedat la izolarea lor in spatiile de cazare.

Potrivit informatiilor de la DSP Timis, pana astazi au fost recoltate peste 800 de probe de la angajatii Smithfield din Timis, iar un numar de 93 de persoane au fost confirmate pozitiv. Activitatea Smithfield a fost suspendata pentru o saptamana, timp in care se va proceda la igienizarea si dezinfectarea spatiilor de lucru.

In urma testarilor Covid-19 efectuate angajatilor unei unitati de procesare carne de pe raza judetului Timis, dupa aparitia primelor cazuri pozitive in randul acestora, s-au depistat pozitiv, in ultimele 24 ore, un numar de 56 persoane. Pana la aceasta data, la nivelul intregii unitati, sunt confirmate 93 de persoane pozitive.

Pe acest considerent s-a decis suspendarea activitatii intregului obiectiv, pentru o perioada de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, in caz de nevoie. Unitatea isi va relua activitatea dupa efectuarea unei igienizari si dezinfectii riguroase, precum si dupa testarea personalului cu maxim 48 de ore inainte, cu rezultat negativ.

Anchetele epidemiologice sunt in desfasurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timis fiind in teren pentru a lua toate masurile limitarii focarului“, se mentioneaza intr-un comunicat al DSP Timis. (G.G.)

Leave a Reply