VIDEO. Tabara Covid-scepticilor, alimentata cu oxigen de un reputat medic originar din vestul tarii. “Nu faci comandament pentru o biata gripa!”

Tabara Covid-scepticilor, tot mai zgomotoasa in ultima perioada, a primit o nesperata gura de oxigen de la un reputat medic chirurg originar din vestul tarii.


Prof. dr. Ioan Cordos, seul Sectiei de Chirurgie Toracica din cadrul Institutului „Marius Nasta” Bucuresti, a declarat, in platoul de la Antena 3, unde se afla “statul major” al campaniei de discreditare a pandemiei de coronavirus, ca nu era necesar sa se creeze un comandament pentru criza COVID, care nu ar fi decat o “biata gripa”.

„S-a constituit si a aparut acel comandament. Faci un comandament cand ai un razboi, nu faci comandament pentru o biata gripa. Scuzati-ma, dar asta e cuvantul si asta e realitatea. In mine asta a fost… de ce sa faci comandament, e razboi civil!?”, a declarat medicul Ioan Cordos.

„Cei care au murit, ei nu au murit de COVID, ci au murit cu COVID, adica aveau o gramada de alte boli care i-ar fi omorat la un moment dat, doar ca s-a intamplat mai repede fiind si aceasta picatura care a umplut paharul. Dar nu asta era problema. Asta nu e ebola. E un virus gripal, ca-i spune COVID, ca-i spune B1, va trebui sa traim cu ele, n-o sa intram toti intr-o fundatura acuma si asteptam sa murim de COVID, in urmatoarele luni, ani…”, a mai explicat Ioan Cordos.

Prezent, de asemenea, in platoul Antena 3, seful sectiei ATI de la Institutul Marius Nasta, medicul Radu Stoica, a precizat ca „ne-am asezat pe un trend obisnuit al unei boli infectioase careia infectionistii ar trebui sa-i faca fata, iar acolo unde nu fac ei fata, bolnavii ar trebui sa ajunga la specialitatile carora ei se adreseaza, nu Covid-ul se adreseaza”.

Acesta mai spune ca fiecare spital trebuie sa-si faca sectia lui, pentru ca vom trai cu aceasta boala, „nu o sa putem handicapa si spitale, nici pacienti care nu stiu unde sa se duca”. Prof. dr. Ioan Cordos are 64 de ani si este originar din localitatea Varsand, judetul Arad. (G.G.)

Leave a Reply