“Sifoanele” din politie si-au facut iar datoria! Doua autoturisme burdusite cu tigari de contrabanda, abandonate de traficanti cu putin timp inaintea unei operatiuni in Suceava, la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava au desfasurat, luni, o actiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun la frontiera cu Ucraina.


Astfel, pe raza localitatii Brodina, la aproximativ 5 kilometri de linia de frontiera, spre interior, s-a descoperit un autoturism marca Audi A6, fara placute de inmatriculare, abandonat in graba de traficanti. In masina puteau fi observate colete voluminoase, specifice baxurilor cu tigari de contrabanda.

In continuarea cercetarii zonei, politistii de frontiera au descoperit, in garajul unei case aflate in constructie, o alta masina – marca Mitsubishi – cu numere de inmatriculare de Marea Britanie, plina cu colete cu tigari de contrabanda.

Cele doua autoturisme abandonate in graba – posibil, dupa ce contrabandistii au fost alertati de “sifoanele” din politie ca urmeaza o actiune in zona – au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea totala de 31.486 pachete cu tigari de contrabanda, de diferite marci si provenienta. Nu mai putin de 10.400 pachete in autoturismul Audi A6 si, dublu, 20.996 pachete cu tigari, in Mitsubishi.

Tigarile, in valoare totala de 368.386 lei, si masinile, ambele evaluate de politisti la suma minima de 10.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul serviciului, pana la finalizarea cercetarilor.

In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda si identificare a tuturor persoanelor implicate, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun. (V.E.)

Leave a Reply