Stirea cu 994 noi cazuri de imbolnavire, un FAKE NEWS! Ministrul Sanatatii lamureste problema: “Sunt si testarile pentru cei internati!”

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a infirmat, astazi, intr-o declaratie de presa, veridicitatea datelor statistice care au pus Romania pe jar – „au fost inregistrate alte 994 noi cazuri de imbolnavire” -, precizand ca Grupul de Comunicare Strategica a gresit la numaratoare cand a trimis informarea zilnica.


„Suntem intr-un moment pandemic, de creștere progresiva a numarului de cazuri, vom avea doua saptamani dificile pentru a putea reimpune acele masuri de carantina, izolare in spital, izolare la domiciliu. In functie de respectarea acestor norme vom putea vedea evolutia in perioada urmatoare. Repet, vom avea doua saptamani destul de grele, munca asidua, atat la nivelul DSP cat si la unitatile sanitare”, a spus ministrul Nelu Tataru.

Intrebat de reporteri explicit despre cele 994 de noi cazuri, ministrul a spus: „Sunt si testarile pentru cei internati, sunt si pentru cei care vor sa plece in concediu si-si fac acele testari la cerere”. Astfel, in raportare sunt incluse și testarile pentru persoane deja bolnave aflate in spital, deci nu sunt noi cazuri COVID-19.

Ministrul nu a precizat insa câte din cazurile raportate ca fiind noi imbolnaviri sunt bolnavi COVID-19 aflați in spital și retestați in vederea externarii. (G.G.)

Leave a Reply