ALARMANT. Aproape 5.000 de euro / ziua de spitalizare pentru un pacient internat cu Covid-19 la un spital din Campina. Factura va fi decontata de Ministerul Sanatatii, sustine managerul spitalului

Un pacient infectat cu noul coronavirus s-a internat la Spitalul Municipal din Campina, judetul Prahova, unde a stat internat doar 7 zile. La final, nota de plata a fost una absolut socanta: 168.261,969 de lei, adica aproape 5.000 de euro pentru fiecare zi de spitalizare.


Managerul spitalului, dr. Calin Tiu, incearca sa linisteasca pe toata lumea si sustine ca acest deviz nu va fi platit de catre pacient, ci va fi decontat de catre Ministerul Sanatatii. El a precizat ca in spital erau putini pacienti, iar nota de plata pentru intreaga unitate medicala s-a impartit la numarul de pacienti.

”Acesti bani nu sunt platiti de catre pacient, ci sunt suportati de catre sistem. Este vorba despre un deviz de plata. Noi, prin lege, suntem obligati sa atasam documentelor de externare si aceste devize de plata. Exista un Ordin al Ministerului Sanatatii din 2008 care stabileste exact cum se calculeaza acest deviz.

Ideea este urmatoarea: in deviz apar cheltuielile cu pacientul, cat au costat medicamentele, procedurile, iar la sfarsit se adauga intreaga cheltuiala a spitalului pe luna respectiva impartita pe numar de zile de spitalizare, deci pe pacient”, explica dr. Calin Tiu, managerul SMC Campina, informeaza Adevarul.

Conform devizului, pacientul, care a stat internat sapte zile in luna aprilie in spitalul din Campina, a primit mancare de 49 de lei, medicamente de 43 de lei, i s-au facut analize de 172 de lei, iar restul pana la 168.261,969 lei reprezinta ”cheltuieli aferente spitalizarii”. (G.G.)

Leave a Reply