TRAFIC. O bucuresteanca si-a gasit job in Timis, caraus de migranti catre zona de frontiera! A fost prinsa in timp ce transporta 12 cetateni turci

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, in cooperare cu politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga si Sannicolau Mare, au desfasurat o actiune privind combaterea migratiei ilegale in zona de competenta.


Astfel, in data de 20.07.2020, in jurul orei 14, o patrula de politisti a oprit pentru verificari, pe raza localitatii Bobda, judetul Timis, un autoturism marca Opel Zafira inmatriculat in Romania, care tracta o remorca cu prelata. Mijlocul de transport era condus de o persoana de sex feminin, cetatean roman, domiciliata in municipiul Bucuresti.

La controlul fizic efectuat asupra mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit in interiorul autoturismului si al remorcii 12 persoane, cetateni straini, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

La fata locului a fost solicitata interventia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetatenilor straini, dupa care, acestia, impreuna cu femeia care se afla la volanul masinii, au fost condusi la sediul institutiei pentru cercetari.

In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca persoanele descoperite ascunse, 11 barbati si o femeie, sunt cetateni turci, cu varste cuprinse intre 19 si 44 de ani.

La cercetari, s-a stabilit ca I.C., o femeie in varsta de 50 ani, i-a preluat pe cei doisprezece din zona de frontiera cu intentia sa ii ajute sa ajunga intr-un stat din vestul Europei, in schimbul sumei de 70 euro pentru fiecare cetatean strain.

Extinzand cercetarile, seara trecuta, in jurul orei 20, in baza mandatului de perchezitie emis de un judecator de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis, politistii de frontiera au efectuat o perchezitie domiciliara la un imobil din localitatea Bodo, judetul Timis, imobil inchiriat de catre I.C.

Cu aceasta ocazie, au fost descoperite, in acel imobil, alte 10 persoane, cetateni turci si sirieni, cu varste cuprinse intre 4 si 45 de ani, fara documente asupra lor. La fata locului a fost solicitata interventia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetatenilor straini, dupa care au fost condusi la sediul institutiei pentru cercetari.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, pentru cei 22 de cetateni turci si sirieni.

De asemenea, femeia este cercetata pentru infractiunea de trafic de migranti, iar pe numele acesteia s-a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile. (V.E.)

Leave a Reply