Woman Rally 2020. In ciuda pandemiei, 40 de masini se aliniaza la start, la Timisoara, pentru prima etapa a Campionatului National de Automobilism feminin (P)

Startul Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2020 va avea loc weekendul acesta, la Timisoara, etapa care va avea la start 37 de concurente si 3 masini de securitate.


Acestea din urma vor fi pilotate de organizatoarea Laura Savu si ambasadoarele Ramona Rusu (pilot de drift) si Cristiana Oprea (pilot de raliuri si fondator Femei in Motorsport).

Participantele care vor deschide acest sezon competitional dedicat doamnelor pasionate de automobilism vin din 11 judete ale tarii, cu 12 concurente din Timis, o confirmare a maturizarii campionatului organizat inca din 2019 sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

In plus, si-au anuntat prezenta toate castigatoarele claselor 1, 2 si 3 din sezonul 2019, astfel ca vom asista la o competitie interesanta intre nou-venite si concurentele cu experienta etapelor anterioare.

Etapa I – Timisoara incepe vineri, 24 iulie, cu briefingul dedicat concurentelor, care se vor alinia apoi pentru startul festiv ce va avea loc de la ora 19, in Piata Iancu Huniade.

Concursul se desfasoara sambata, 25 iulie, pe un traseu special amenajat in parcarea Shopping City Timisoara. Prima mansa de concurs va incepe la ora 10 si, in functie de desfasurare, a doua mansa va fi parcursa pana in ora 16, urmand ca rezultatele sa se afiseze la ora 18. Cele mai rapide participante ale celor 5 clase si ale clasamentului general vor fi premiate in cadrul festivitatii de premiere.

O noutate adusa formatului din acest an, o reprezinta infiintarea clasei 4, de masini electrice, sustinuta de City Limo, cu scopul de a promova nevoile de mobilitate contemporane in cadrul ecosistemului de transport, in sprijinul dezvoltarii mobilitatii inteligente sustenabile.

Intreg evenimentul se va desfasura respectand cu strictete masurile de siguranta si distantare sociala.

Sponsorul principal al Campionatului National Women Rally 2020 este Bosch Car Service, brand strategic pentru Divizia Automotive Aftermarket a grupului Bosch format dintr-o retea de service-uri auto independente infiintata acum aproape 100 de ani, care ofera servicii de reparatii si intretinere pentru orice marca auto. Bosch Car Service cuprinde la nivel mondial peste 15.000 de parteneri, iar in Romania reteaua numara peste 80 de service-uri auto afiliate acestui concept.

Grija pentru masina si siguranta pasagerilor sunt elementele cheie din activitatea Bosch Car Service, toate atelierele auto din retea oferind servicii de intretinere/revizii, reparatii mecanice si electrice, testare sisteme si diagnoza computerizata, toate la cele mai inalte standarde Bosch. Bosch Car Service sustine evenimentul Women Rally in semn de respect si apreciere pentru prezenta femeilor in randul conducatorilor auto din Romania.

Parteneri din 2019 ai Women Rally, Casa Auto Timisoara, centru autorizat de vanzari si service pentru marcile Mercedes-Benz, Ford, Hyundai si Mitsubishi, unul dintre cei mai reprezentativi dealeri auto din judet, sustine acest eveniment sportiv de notorietate pentru judetul Timis cat si cu un mare impact la nivel national.

“Ne dorim ca aceasta manifestare sa devina o traditie in orasul nostru si incurajam doamnele si domnisoarele sa participe la astfel de competitii, demonstrand astfel ca acest domeniu nu mai este doar apanajul barbatilor. Ajuns la al treilea sezon, speram ca acest eveniment va rupe barierele prejudecatilor si se va afirma pe scena motorsportului romanesc ajutat si de sustinerea noastra”, spune Mirela Castelli, coordonator marketing Casa Auto Timisoara.

Pasiunea pentru competitie si egalitatea sanselor in motorsport este impartasita si de Shopping City Timisoara: “Sustinem un stil de viata activ, de aceea ne bucuram sa fim gazdele Women Rally, eveniment care promoveaza spiritul de competitie, dar si fair play-ul in trafic, indiferent de genul soferului. Suntem convinsi ca participantele vor avea parte de o experienta unica si ca vor pleca acasa mult mai increzatoare in propriile abilitati de sofer”, spune Aliona Tcaci, Marketing Specialist Shopping City Timisoara.

De altfel, pentru toti vizitatorii care ajung la Shopping City Timisoara cu masina personala, centrul comercial le pune la dispozitie 2.700 de locuri de parcare si peste 150 de branduri din care sa aleaga, fie ca este vorba despre shopping, relaxare sau distractie.

Laura Savu, fondator si organizator Women Rally, a acceptat provocarea continuarii acestui concept unic in Romania in aceasta perioada incerta pentru competitiile sportive: “Chiar daca traversam o perioada dificila si plina de incertitudini, incercam sa intretinem speranta si dorinta de a fi uniti prin pasiunea noastra si sa pastram un iz de normalitate. Dorim sa tinem aprins spiritul competitiei reprezentat de curaj, indrazneala, bucuria de a lupta impreuna, umanitate. Pentru ca toate acestea sa se desfasoare in conditii optime trebuie sa fim responsabili, sa respectam toate regulile impuse de situatia actuala si sa avem o conduita corecta pentru a ne proteja sanatatea”.

Etapa I a Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2020, 24-26 iulie, 2020, Timisoara este organizata in parteneriat cu Primaria municipiului Timisoara si este sustinuta de partenerii gold: Casa Auto Timisoara, Banca Transilvania, Catena – Farmacia Inimii, Vittel, Warsteiner, Shopping City Timisoara, Crama Thesaurus.

Parteneri silver: AEA Medical, Uniqa Asigurari, Ecco Shoes, Gerovital, Corny, Dallmayr, Coca-Cola, Seneville, Viollete – Boutique des Fleurs, Casa Bunicii, Pensiunea Zefir, Unique, Venue.

Parteneri media: TVR, TVR Timisoara, Europa FM, West City Radio, RallyMax, Autostiri.ro, 24auto.ro, GP24.ro, Expres de Banat, Impact Press.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a Ministerului Tineretului si Sportului, a Automobil Clubului Roman, prin programul Women in Motorsport. (I.P.)

 

Leave a Reply