Adunare de pocaiti, inca un focar de Covid-19! Dupa doua infectari in masa provocate in Timis, 15 persoane au fost testate pozitiv si in Turda

Dupa ce adunarile religioase organizate in Timis, fara respectarea regulilor pandemice, au lasat in urma focare de Covid-19 la Faget si Gottlob, un incident asemanator s-a produs si in orasul Turda, judetul Cluj, unde 15 persoane au fost depistate cu coronavirus.


Primarul Cristian Matei a anuntat ca focarul a fost localizat doar intr-o comunitate de pe strada Margaretelor.

Toate persoanele depistate pozitiv au participat, saptamana trecuta, la o adunare religioasa care a avut loc pe acea strada, astfel ca s-a dispus si dezinfectarea salii in care a avut loc adunarea.

„Recomandam cetatenilor sa evite contactul cu aceasta zona si sa respecte cu strictete masurile de igiena si de distantare sociala. Este important ca populatia sa inteleaga ca ne confruntam cu un real pericol si luam toate masurile necesare pentru a evita raspandirea virusului in alte zone din oras”, a spus primarul.

Politia patruleaza permanent in zona, iar asistentul social, asistentul comunitar si mediatorul sanitar sunt in teren, in mijlocul comunitatii.

Se fac in continuare teste la toate persoanele care au avut contact cu cei depistati pozitiv si este in curs o ancheta epidemiologica a DSP Cluj.

Toti membrii comunitatii de pe strada Margaretelor, din Turda, au primit gratuit masti de protectie, pentru prevenirea transmiterii virusului in viitor. (G.G.)

 

Leave a Reply