Fostul procuror DNA Mircea Negulescu, arestat preventiv pentru 30 de zile! Acesta este acuzat ca ar fi “fabricat” mai multe dosare, in care a luat masuri preventive fata de persoane nevinovate

Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploiesti, “masina de ucis destine”, dupa cum se autocaracteriza, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce, in urma cu cateva zile, judecatorii instantei de fond au refuzat sa-l trimita dupa gratii.


Decizia judecatorilor vine ca urmare a contestatiei depuse de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, dupa ce cel supranumit ”Portocala” fusese eliberat sub control judiciar, de magistratii ICCJ, in urma unei retineri pentru 24 de ore.

Paradoxal, decizia arestarii a fost luata tot de judecatori de la Inalta Curte, dintr-un complet ierarhic superior primului, tot acolo unde Negulescu fusese lasat in libertate.

Pe 16 iulie, ICCJ a decis sa respinga propunerea de arestare preventiva formulata de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie cu privire la fostul procuror Mircea Negulescu si fostul ofiter de politie judiciara Mihai Iuliano Iordache. Instanta a dispus luarea masurii controlului judiciar pentru cei doi, pe o durata de 60 de zile, incepand din 16 iulie si pana la 13 septembrie.

”In fapt, primul inculpat, in calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiesti, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofiter de politie judiciara, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare si a intregului material probator administrat in doua dosare aflate in instrumentarea DNA – ST Ploiesti, cu scopul invinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de 4 persoane precum si masuri neprivative de libertate constand in control judiciar fata de 3 persoane, despre care cunostea ca sunt nevinovate, si ar fi determinat judecatorul de drepturi si libertati sa dispuna, fara vinovatie, arestarea preventiva a unei persoane in baza materialului probator plasmuit”, se mentioneaza in referatul intocmit de procurorii Sectiei pentru Combaterea Infractiunilor din Justitie.

Dupa emiterea mandatului de arestare preventiva, Mircea Negulescu urmeaza sa se prezinte la politie sau un echipaj il va lua de acasa, pentru a fi dus dupa gratii. (V.E.)

UPDATE. Politistii de la Urmariri care au pus in aplicare mandatul de arestare emis de Inalta Curte l-au gasit acasa pe Mircea Negulescu. Acesta va fi dus la Arestul central din Bucuresti si urmeaza sa fie incarcerat. Procurorul isi facuse deja bagajul, asteptand sa fie saltat de politisti.

Leave a Reply