Regulile PANDEMIEI. Sedintele de consiliu local, doar in mediul online! “Este o recomandare de pe la inceputul starii de urgenta”, spune prefectul de Timis, Liliana Onet

Sedinta de consiliu local convocata, pentru maine, ora 10, a ajuns in atentia Prefecturii Timis si a Directiei de Sanatate Publica Timis, dupa ce viceprimarul Luca Florin Taga a dat de stire ca intalnirea va avea loc la Primaria Sag si nu in mediul online, asa cum s-a recomandat la izbucnirea pandemiei si cum s-au conformat toate primariile din judet.


Ba mai mult, viceprimarul a facut un apel la cetatenii din comuna sa vina, sa asiste la dezbateri, iar peste 30 de persoane au anuntat, deja, ca sunt interesate de acest eveniment public sau chiar vor participa.

“In spiritul transparentei si al informarii corecte va invitam sa luati parte la sedinta Consiliului Local Sag, din data de 24.07.2020, de la ora 10”, este invitatia lansata de edil pe reteaua de socializare online a comunei.

In conditiile in care restrictiile pandemice limiteaza la 20 numarul persoanelor care pot participa la un eveniment organizat intr-un spatiu inchis, este de asteptat ca, maine, politia sa aplice o serie de sanctiuni, daca la dezbateri vor ajunge si membrii interesati ai comunitatii.

In timp ce primarul Flavius Rosu a dat de stire ca nu va onora aceasta sedinta clasica, pentru a nu se expune riscurilor pandemice, la fel cum vor proceda, probabil, si consilierii PSD, prefectul de Timis, Liliana Onet, atrage atentia ca recomandarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, anuntata in urma cu cateva luni, este inca in vigoare.

“Nu am stabilit, acum, recent, asa ceva. Este o recomandare de pe la inceputul starii de urgenta. Probabil ca unii au citit-o abia acum…”, ne-a transmis Liliana Onet. (Mara Ion)

UPDATE: Primarul Flavius Rosu ne-a anuntat ca va participa la sedinta, chiar daca consilierii celorlalte partide au refuzat ca intalnirea sa se desfasoare, dupa ritualul pandemic, in mediul online.

“Eu am convocat sedinta in mediul online, insa membrii consiliului local, instigati de viceprimarul Luca Florin, au refuzat si au cerut ca dezbaterea sa aiba loc in sala. Ne-am hotarat sa participam si noi, reprezentantii PSD, insa cetatenii nu au cum sa participe, si asta nu pentru ca nu am fi transparenti, ci pentru ca depasim numarul de 20 si nu-i permis”, a precizat Flavius Rosu.

Leave a Reply