Italia impune RESTRICTII romanilor! Toti cetatenii care calatoresc in Italia, plasati in carantina timp de 2 saptamani

Dupa ce, in urma cu trei zile, jurnalistii de la Il Messaggero au atras atentia ca Romania risca sa devina Brazilia Europei, din cauza numarului mare de contaminari cu coronavirus, ministrul italian al Sanatatii, Roberto Speranza, a anuntat, astazi, 24 iulie, ca a semnat o noua ordonanta, care adauga Romania si Bulgaria pe lista tarilor considerate cu risc epidemiologic.


In acest context, a impus noi restrictii cetatenilor romani, mai exact, plasarea acestora in carantina la intrarea in Italia.

Astfel, cetatenii care vin din Romania si Bulgaria in Italia vor intra in carantina pentru doua saptamani. Masura a fost luata de autoritatile din Italia din cauza evolutiei pandemiei Covid-19 in tara noastra. Decizia privind carantinarea persoanelor care vin din Romania intra in vigoare cu efect imediat si este valabila pana la 31 iulie.

Italia este tara unde se afla cei mai multi romani, peste 1.290.000 de conationali traind in aceasta tara.

„Tocmai am semnat un nou ordin care prevede carantina cetatenilor care au stat in Romania si Bulgaria in ultimele 14 zile. Aceasta masura este deja in vigoare pentru toate tarile extra UE si extra Schengen. Virusul nu este invins si continua sa circule. Din acest motiv inca avem nevoie de precautie si atentie“, anunta Roberto Speranza, ministrul Sanatatii din Italia.

Pana astazi, 24 iulie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 25.349 de pacienti au fost declarati vindecati si 2.918 pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare. Totodata, au fost inregistrate 1.119 cazuri noi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, iar 24 de persoane cu comorbiditati au decedat, doar in ultimele 24 de ore. (G.G.)

Leave a Reply